10x de mooiste verjaardagstaarten voorbeelden en inspiraties

28 november 2021

Zelf ben ik een echte thuisbakker. Ik vind het heerlijk om te koken, maar het bakken van taarten en andere lekkernijen zijn toch wel mijn favoriet. Ik heb daar zelfs al verschillende cursussen en workshops in de patisserie gevolgd bij Robert van Beckhoven (bekend onder andere van Heel Holland Bakt en de CupCakeCup). Ik doe het voor de leuk en vind het super om allemaal nieuwe dingen te leren. De laatste tijd bestellen mensen steeds vaker verjaardagstaarten, cupcakes en andere zoetigheden bij mij. Super leuk natuurlijk, want ik vind het erg fijn om creatief bezig te zijn en om mensen blij te maken met mijn kleine kunstwerkjes, wat dat zijn het soms echt wel. En een mooie taart maakt ieder feest compleet, toch?!

Samen taarten bakken met kinderen

En wat is er nou leuker om samen met je kind creatief met taart bezig te zijn? Mijn dochter weet precies wanneer het zo ver is als ik weer een taart ga bakken. Ik pak de bakvormen en zet de oven aan en dan komt al springend aan gelopen ’taart, taart, taart’. Dat betekent vaak dat we iets lekkers samen gaan maken. Soms doen de buurmeisjes ook mee en dan is het een en al gezelligheid aan tafel.

Ik zorg dat ik alle taart benodigdheden en ingrediënten op tafel heb en dan gaan we met z’n allen iets maken. Iedereen heeft een taakje. Zij mag de bakvormen invetten met de speciale kwast. Als ik deeg maak dan mag ze een stukje hebben om te proeven. Dat hoefde ik de eerste keer niet uit te leggen. Ze zag haar buurmeisjes smullen van het koekjesdeeg en ze deed gelijk een stukje in haar mond, ‘mmmmm’ zei ze. Samen hebben we naar het beslag gekeken dat werd gemixt in de machine en als de taart dan eindelijk in de oven staat, dan gaan we altijd een paar keer kijken hoe de taart er uit ziet. Het allerleukste moment komt natuurlijk als de taart uit de oven komt en we deze kunnen gaan decoreren en versieren. Dit doen we altijd samen.

10x Verjaardagstaart voorbeelden en inspiraties

unicorn taart, verjaardagstaart voorbeelden, verjaardagstaart meisje, unicorn verjaardagstaart, hoe maak je een unicorn taart, unicorn taart bestellen

Verjaardagstaart 1: Unicorn taart

Is het geen plaatje deze Unicorn taart? Shannon, de dochter van Jurino Ignacio en Linda Terrizzi (oprichters van Antilliaans Eten) werd 9 jaar. Dit was natuurlijk reden genoeg om uit te pakken met een spetterende Unicorn driptaart. En weet je dat Shannen deze taart zelfgemaakt heeft. Als basis gebruikte ze hiervoor de FunCakes Bakmix Biscuit Deluxe, heerlijke dikke lagen bosvruchtenbavarois als vulling en een drip van deco melts en alles hiervoor is verkrijgbaar bij De Leukste Taartenshop. Super leuk en lekker!  

mermaid taart, zeemeermin taart, verjaardagstaarten voorbeelden, meisjestaart

Taart 2: Mermaid taart

Gaat jouw dochter ook helemaal op in de zeemeerminnen trend? Dan is een Mermaid taart echt iets voor haar en super leuk om te bakken met kinderen. Leuk om deze te trakteren voorafgaande aan het zeemeerminnenfeestje 🙂

verjaardagstaarten voorbeelden, meisjestaart

Taart 3: Zoeter dan zoet!

Wanneer je een taart bakt kun je je echt uitleven. Heb je al meerdere taarten gebakken dan volstaat een ‘gewone’ taart echt niet meer. Nee, het worden ware kunstwerken. De een nog mooier dan de ander en bijna zonde om op te eten.

koningsdag taart
koningsdag taart

Taart 4: Koninklijke taart

Niet alleen leuk voor Koningsdag is deze koninklijke taart. Geeft jouw dochter een koninklijk feestje? Begin de party met deze taart in koninklijke kleuren. Oranje boven!

confettie taart, de leukste taarten, taarten voorbeelden, taartvoorbeeld, taarten decoreren, taarten bakken, taarten bakken met kinderen

Taart 5: Confetti taart

Deze confetti taart is altijd één groot succes. Hier is hij gemaakt met roze chocodrops, maar je kunt natuurlijk allerlei kleuren gebruiken. Leuk om de taart te versieren in de kleuren van het kinderfeestjes thema.

chocoladetaart, de leukste taarten, taarten voorbeelden, taartvoorbeeld, taarten decoreren, taarten bakken, taarten bakken met kinderen, chocoladetaart met frambozen

Verjaardagtaart 6: Frambozentaart met chocolade

Deze frambozentaart met lekker veel chocolade is de favoriete taart van mijn dochter, en ik snap wel waarom!

Voorbeeld taart 7: Cijfer taart

Voor een cijfertaart heb je wel een taartvorm nodig. Maar hoe leuk is het om voor de vijfde (of zesde, zevende etc) verjaardag van je meisje een super grote cijfertaart te maken. Deze kun je naar hartelust decoreren met alles wat je dochter leuk en lekker vindt. 

Voorbeeld taart 8: Roze wit thema

Roze en wit zijn van veel meisjes de lievelingskleuren. Hiermee kun je je naar hartelust uitleven in een prachtige taart. Versier ze met taartijsjes (hiervoor heb je wel wat oefening nodig) en decoreer de taart met een mooie pioenroos. Wat een plaatje!

Taart voorbeeld 9: Regenboog taart

De favoriete taart op dit moment is wel de regenboogtaart. Bij deze taart kun je je creativiteit zeker wel kwijt. Ga maar lekker over de top, hoe meer hoe beter! Deze taart kun je ook bakken met kinderen. Laat hun de decoraties met marsepein en fondant maken. 

Verjaardagstaart 10: Paarden taart

Is jouw dochter een echt paardenmeisje? Maak dan een mooie paardentaart voor haar. Alle spullen die je nodig hebt om zo’n mooie taart te bakken vind je bij deleukstetaartenshop. Het vergt wel wat oefening maar het resultaat zal je meisje versteld doen staan!

Al deze lekkere taart voorbeelden komen van deleukstetaartenshop en van Pinterest.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Paasbaksels

De heerlijkste paasbaksels + heel veel inspo

De Paasdagen komen er weer aan en dat betekent dat de winkels uitpuilen met Paasartikelen, Paaschocolade, Paaskoekjes en Paastakken. Zo’n...
Verjaardag vieren in Corona tijd, verjaardag meisje 9 jaar, unicorn feestje, verjaardagsfeestje meisje, meisjesfeest

Verjaardag vieren in Corona tijd

Verjaardagfeestjes mag je nu nog maar met maximaal 3 volwassen gasten vieren. Kinderen worden niet meegeteld. Noortje is bijna jarig...
kinderverjaardag thuis vieren, tips thuis verjaardag vieren, verjaardag kind, kinderverjaardag thuis vieren door corona

Gaat je verjaardag niet door? Geef je op voor de ThuisJarig actie!

Ben je jarig in deze corona-tijd? Hoe vier je dan een kinderverjaardag? Check deze tips waarmee je de kinderverjaardag thuis...