Verjaardag vieren in Corona tijd

13 oktober 2020

Verjaardagfeestjes mag je nu nog maar met maximaal 3 volwassen gasten vieren. Kinderen worden niet meegeteld. Noortje is bijna jarig en haar verjaardag speelt al een tijdje door mijn hoofd.

Deurvisite

Noortje wordt half november 9 jaar. We hebben al heel wat verjaardagen van vriendjes, vriendinnetjes, maar ook van opa en oma en ons neefje, niet kunnen vieren.

Verjaardag vieren in Corona tijd

Ons neefje was in het begin van de coronaperiode jarig. Wij waren ‘deurvisite.’ Ik wilde wel iets doen, maar naar binnen gaan durfde ik niet. Ik zit in de risicogroep en ben daardoor erg voorzichtig. Dus ik had besloten om een kaartje te sturen en voor de deur te staan, met Noortje en Noud en natuurlijk met een cadeautje. Noud had een gepland kinderfeestje wat niet door is gegaan. Zij zouden naar een heel leuk park gaan, voor Noud jammer, maar voor zijn vriendinnetje helemaal. Noortje en Noud zijn zich dus beiden bewust dat het COVID-19 virus roet in het feestje kan gooien.

Afgelopen zomer mochten we wel weer een verjaardag vieren. Waar de meesten tijdsloten hadden, vroeg ik of ik in de eerste groep mocht komen en we zaten buiten.

rpt

Eigen verjaardag in Coronatijd

Het wordt de eerste verjaardag voor de kinderen die wij vieren, terwijl papa in een ander huis woont. Eigenlijk hebben wij de kinderen beloofd 1 groot feest te geven, gewoon zoals ze gewend zijn en dat bij mama thuis. Slingers in thema, ballonnen, statafels, hapjes, drankjes. Op zo’n dag haal ik alles uit de kast. Ik wil op zo’n dag mijn kinderen echt in het zonnetje zetten. Je bent tenslotte maar 1 x jarig. En dat mag echt gevierd worden.

Als moeder zijnde heb ik al vroeg aangegeven dat de kans groot is dat ze nu een andere verjaardag krijgt. We gaan het opdelen. Aan Noortje heb ik gevraagd met wie zij de taart wilt doen. Ik maak elk jaar zelf een verjaardagstaart in een thema die de kinderen kiezen. Eerst vroeg Noortje of ze bij elke visite een nieuwe taart zou krijgen. Nou nee, het wordt dus 1 taart.

Sinterklaas komt ook aan

Noortje is altijd jarig rond de tijd dat Sinterklaas aankomt. Ze weet het grote geheim, maar toch blijft het leuk (en spannend) zeker ook voor haar jongere broertje Noud die wel vol gelooft in Sinterklaas. Vorig jaar was ze jarig op de dag dat hij aankwam, nu wil ik haar verjaardag op zaterdag vieren (voor zover het lukt) en dan is de intocht op televisie. Ik vind het heel jammer dat we er niet heen kunnen, maar goed, dat is weer wat anders…..

Omdat hij aankomt, plan ik daar wat visite omheen. ’s Morgens eerst taart, met 3 volwassen personen. Dan gaat de tv aan en kijken we de intocht. Als de intocht is afgelopen komen onze neefjes, tussendoor heel goed luchten. Dus ik zal iedereen waarschuwen om warme kleding aan te trekken. Ook de klinken worden gedesinfecteerd etc.

Op zondag doe ik nog een stel  -in de ochtend- en dan is het klaar. Anders wordt het voor onze lieve dame veel te druk in haar koppie. Ik heb met sommige vriendinnen afgesproken dat zij een keer na schooltijd komen.

En de opa en oma van papa’s kant, die komen in het weekend dat de kinderen bij papa zijn, bij papa thuis. Ook daar is een tijdsschema van even een uurtje….  Tussendoor goed luchten en schoonmaken.

Verjaardag vieren in Corona tijd, verjaardag meisje 9 jaar, unicorn feestje

Gezond niet in gevaar brengen

Ik wil de gezondheid van ons gezin, onze familieleden en onze vrienden niet op het spel zetten, maar een verjaardag in tijdsloten vieren, met minder visite…. Het voelt raar, het voelt gek.

Ik hoop dat Noortje een gezellige verjaardag gaat krijgen. We gaan zien hoe dit is.

Als het mag….

Wat een gedoe…. En dan maar hopen dat dit mag, omdat de cijfers stijgen en wie weet gaan we wel echt op slot..

Kinderfeestje

Wat we al wel gedaan hebben. We hebben een zeemeerminnenzwemles gehad. Noortje heeft genoten! Ze heeft haar kinderfeestje dus al gehad. We hadden een suikerspinmachine in de schuur staan. We hebben een les zeemeerminzwemmen gedaan en thuis hadden we een patatjestafel.

Die spanning, die druk en zenuwen kan Noortje alvast loslaten. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel fijn vind om haar feestje een maand eerder te vieren. De periode die komen gaat is altijd zo druk…

 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

verjaardagstaarten voorbeelden, bakken met kinderen, taarten bakken, unicorn taart

10x de mooiste verjaardagstaarten voorbeelden en inspiraties

Zelf ben ik een echte thuisbakker. Ik vind het heerlijk om te koken, maar het bakken van taarten en andere...
gepersonaliseerde mondkapjes voor kinderen, mondkapje met fotoprint, mondkapje, twinning mondkapjes

Veilig en goed voorbereid naar buiten

Wat fijn dat we allemaal weer iets meer bewegingsvrijheid krijgen en onze dagelijkse activiteiten buiten de deur ook weer een...
samen sterk, brief aan ouders, corona periode

Brief aan alle ouders

Lieve hardwerkende papa’s en mama’s die opeens ook thuisonderwijs moeten geven. Deze brief is voor jullie. Lieve ouders en verzorgers,...