Op vakantie in Nederland

14 april 2013

Nog geen drie weken geleden stond ik ’s morgens de koffers in te pakken om op vakantie te gaan naar Nederland. Even met zijn viertjes de toerist uithangen in “eigen” land. De weersvoorspelling vond ik als moeder iets minder positief, onder nul en sneeuw! Wie verzint dat nu weer “onder nul en sneeuw”. Hallo, wij komen juist met Pasen naar Nederland omdat dan alle lente bloemen uit hun bolletjes kruipen, de bladeren aan de bomen verschijnen en je paas eieren kan zoeken met alleen een trui aan. De kinderen vonden de weersvoorspelling in een woord fantastisch. Sophie stelde zich metershoge sneeuwpoppen voor die ze kon gaan bouwen, dat had ze op de foto’s van haar neefjes gezien en een echte iglo ontbrak er in haar fantasie ook niet aan.

Schiphol

En daar stonden we dan, na een vlucht van iets meer dan 8 uur op Schiphol. Er zat een temperatuurverschil van 35 graden tussen en tel daar een nachtje geen slaap bij op. Oh wat was het koud! Gelukkig stond de familie aan de andere kant van de deuren met warme jassen klaar. Voor iedereen die wel eens naar “hello goodby” kijkt een herkenbaar tafereel. Alleen in dit tafereel speelt mijn gezin even een paar seconden de hoofdrol, ik haat mijn hele leven hoofdrollen al, maar Sophie, die is een natuurtalent als het op hoofdrollen aankomt, schepje drama er bij op, geen probleem voor haar.  Ik hoor mensen die ik niet ken reageren met “aah ohh wat lief” als dat kleine blonde meisje de armen van opa en oma in rent.

Onderweg richting het huis van opa en oma, ons logeeradres voor twee weken gaat de kachel op heet en we verstoppen ons in onze jassen.

Nederland in het heel klein

Nog geen 48 uur later rijden we  richting Den Haag om in een ochtendje met oma heel Nederland in het miniatuur te bekijken in Madurodam. Onderweg haal ik nadat Sophie de opmerking maakt “zelfs als de zon schijnt is het in Nederland koud” de ijskrabber te voorschijn uit het dashboardkastje van de huurauto en vraag aan haar wat dit voor een ding is. Ik zie haar bestuderend kijken, ze merkt op dat er een handvat aan zit en ribbeltjes. Zo’n ding voor je voeten om je hakken mee schoon te maken?! Youp zijn fantasie is iets grover en denkt dat het is om je autoruit mee in te slaan, wat doet het anders in de auto. De trend is gezet, we lachen allemaal onze vermoeidheid weg en een mooie vakantie kan gaan beginnen.

Vakantie in Nederland

Het eerste jaar vakantie in Nederland zonder buggy, zonder tas vol reserve kleding en zonder zwembandjes. Samen shoppen en niet meer hoeven zeggen “blijf daar nou vanaf, niet aankomen” en dat dan 10 keer achter elkaar. Nee, lekker samen de rekken afstruinen om te kijken of we nog koopjes kunnen jagen om haar slaapkamertje om te toveren tot een echte meiden kamer.  Kleine meisjes worden groot en deze mama loves it!

De twee weken vakantie vliegen om. We zijn weer een fotoalbum rijker met foto’s van achtbanen, etentjes en culturele bezienswaardigheden. Maar ook Sophie met een handjevol sneeuw, want de sneeuwpop had het vast ook te koud om gebouwd te worden. En niet te vergeten 1 hele bijzondere foto, vier generaties vrouwen, oma, mama, ik en Sophie.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

staycation

De ideale Staycation TIPS

Dit jaar wordt onze vakantie een STAYCATION. Het Corona virus heeft mijn vakantie stemming een beetje bedorven. Dit jaar blijven...