De ideale Staycation TIPS

4 juli 2020

Dit jaar wordt onze vakantie een STAYCATION. Het Corona virus heeft mijn vakantie stemming een beetje bedorven. Dit jaar blijven we bewust thuis (ondanks alle leuk vakantie plaatjes en vakantieblogs die ik voorbij zie komen). Geloof mij als ik zeg dat er zo ontzettend veel mooie plekken zijn om te ontdekken waarvoor je écht het vliegtuig niet hoeft te pakken. Thuisblijven kan ook heel erg veel rust geven. En weet je wel hoe mooi ons Nederland is? 

1000x dagjes uit met kinderen in Nederland >>

STAYCATION TIP 1: Vakantie moet je vieren

Vakantie is een mindset, dus wanneer jij denkt dat je met vakantie bent, dan is dat ook zo 🙂 Wanneer je ook maar één zonnestraal ziet ga je heerlijk in je eigen tuin op een ligbed vertoeven. Zorg dat je een stapel tijdschriften, je favoriete cocktail en een zonnebril binnen handbereik hebt. Droom van zonnige stranden en wuivende palmen in je eigen achtertuin. ’s Avond nodig je een paar goede vrienden uit (wel afstand houden natuurlijk) voor een gezellige BBQ en vier je de vakantie!

Natuurlijk kun je ook naar een van de hippe strandtenten aan het strand gaan. Waarom zou het in Nederland niet leuk zijn?

STAYCATION TIP 2: Op stap in Nederland

Ga als een toerist door Nederland en plan om de dag een bezoek aan een provincie en kies hier de leukste uittip.

Natuurlijk is het ook leuk om met de kids een van de leuke zwemmeren van Nederland te bezoeken. Hier krijg je ook echt een vakantiegevoel van.

STAYCATION TIP 3:  Picknicken

Lekker lunchen of dineren op een terras is een van mijn favoriete hobby’s, maar veel goedkoper en vaak nóg gezelliger met de kinderen is het om te gaan picknicken in het park of aan het water. Maak thuis lekkere recepten voor gerechten die je makkelijk mee kunt nemen. Zorg natuurlijk dat je het afval daarna netjes opruimt en dat je dit niet in de natuur achterlaat.

STAYCATION TIP 4: Fietsen is gezond

Het is heerlijk om te fietsen. Voel de wind door je haren en voel je vrij. Op de fiets bekijk je de omgeving waar je misschien best wel eens geweest bent, toch anders. Je ziet meer, je ruikt meer… Kinderen vinden het meestal ook leuk om te fietsen, maak er een speciale dag van met natuurlijk genoeg tussenstopjes. Onderweg lekker picknicken, iets drinken of misschien wel ergens zwemmen! Wedden dat je daar een vakantiegevoel van krijgt?

STAYCATION TIP 5: bij regen + WINACTIE

En dan regent het in Nederland, maar dat mag de pret niet drukken. Grote kans dat het in een van omringende vakantielanden ook wel eens regent. Maak er gewoon een gezellige middag thuis van. Een middagje televisie kijken vinden de kids echt niet erg!

De leukste series

Hou jij ook zo van katten en honden? Wij ook! Kijk mee naar de zomer naar Boomerang, waarin je de avonturen van de leukste dierenvrienden voorbij ziet komen!

Kijk vanaf 13 juli elke dag om 15:00 uur en 09:00 uur de zomer specials van Tom & Jerry en Scooby-Doo, alleen bij Boomerang. Boomerang heeft de allerleukste series met katten en honden voor je klaarstaan: Agent Binky, Mighty Mike, Tom & Jerry en Be Cool, Scooby-Doo.

Winactie is afgelopen.

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Disneyland Parijs

Een magisch uitje naar Disneyland Parijs

Carnaval stond weer voor de deur en net als andere jaren kozen wij er voor om ook dit jaar er...
uitjes met kinderen

Leuke uitjes met kinderen in Brabant:

Wij gaan graag met de kindjes op pad en bezoeken vaak nieuwe plaatsen! Als de kindjes het naar hun zin...
bonte wever kinderhotel

Kids er op uit! – Bonte Wever in Assen

Een nachtje of een paar nachtjes lekker weg, wie houdt er niet van? Met kerst kozen wij er afgelopen jaar...