Je kunt het zelf wel…

20 september 2022

Toen Nick vorige week aan mij vroeg hoe ik erin stond om de zolder op te ruimen en wat baby dingen van Lobke op marktplaats te zetten moest ik toch even slikken. De box, wipstoel en badzitje heb ik niet zo’n moeite mee maar als we over de kinderwagen gaan praten lijk ik het toch lastiger te vinden dan ik dacht. Dat is toch onze eerste grootte aankoop geweest ook al kwam hij niet splinter nieuw uit de verpakking. Het voelt toch als het afsluiten van een periode. De periode die niet meer terug komt maar waar wel al die kleine grote en fijne herinneringen liggen.

Lees ook; Mijn jongste kind gaat naar school, een nieuwe fase voor mama

Ik zei nog zo ‘stop moet groeien!’

Sowieso nu ze twee wordt vind ik het echt bizar om te zien dat mijn baby zo groot wordt. Het doet soms ook echt een beetje pijn. Dat je met een één jarige geen afspraken kan maken blijkt wel want had haar nog zo verteld dat ze moest stoppen met groeien, helaas.


Dingen die ze als baby echt veel wilde zoals uren bij me hangen wordt ingewisseld door af en toe een klap vangen met een houten blokje, een houten mascara in je oog of een stuk plakkende banaan in je haar die gepaard kunnen gaan met een serieuze mat sessies. Ga daar maar even over na denken.

En zo strepen we weer een periode af.

En zo voel ik toch bij sommige onderdelen dat je een periode afsluit. Want toen ik vorige week onder het mom de beugels van de triptrap haalde om ze te poetsen dacht ik ‘je kan het ook wel zelf’ en besloot de beugels niet meer terug te plaatsen. Voor haar een feest want nu kon ze zelf bepalen of ze erop of eraf ging maar voor mij bleek het diep van binnen toch meer te zijn dan het loshalen van die beugel. Weer het afsluiten van een periode.

Lees ook: De waarom fase…. Laat je niet gek maken!

Mijn kleine baby word echt heel groot…

Ze ging van het babykuipje op de stoel, naar de verkleiner, de beugel en nu de grote stoel. Hij is gewoon niet meer aan te passen, er zitten geen stappen meer tussen. M’n kleine baby wordt echt heel groot. En dat gebeurd allemaal onder toeziend oog van mezelf, zonder dat ik het door heb.

Leandra

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

supplementen-collageen

Vier supplementen voor drukke moeders

Als moeder ben je vaak op dertig plekken tegelijkertijd. Hoewel de gezondheid van je kinderen ontzettend belangrijk is, is je...
moeder-en-dochter44452

Magnesium is belangrijk voor elke moeder

Als moeder ben je altijd druk bezig. Of het nu gaat om het verzorgen van je dochters en zonen, het...
Afbeelding1

Cadeaus voor de echt fitgirl!

De term fitgirl hebben we de afgelopen jaren steeds meer en vaker voorbij horen komen. Vaak wordt de term direct...