Vier supplementen voor drukke moeders

24 februari 2024

Als moeder ben je vaak op dertig plekken tegelijkertijd. Hoewel de gezondheid van je kinderen ontzettend belangrijk is, is je eigen gezondheid minstens zo belangrijk. Krijg jij genoeg gezonde voeding binnen? Misschien heb jij wel baat bij één van deze vier voedingssupplementen. Let op: voedingssupplementen zijn een aanvulling op en geen vervanging van een gezond dieet.

Viscollageen

Viscollageen is een echte alleskunner. Collageen is een eiwit dat structuur geeft aan nagels, botten, haren, spieren, gewrichten en de huid. Niet onbelangrijk dus! Met name wat oudere dames kunnen baat hebben bij wat extra collageen. Het houdt de botten, spieren, gewrichten en nagels stevig en houdt de huid jong. Viscollageen is uiteraard collageen gewonnen uit vissen.

Vitamine D

Vitamine D speelt een belangrijke rol bij de opbouw van botten en weefsels en is noodzakelijk om calcium op te kunnen nemen uit voeding. Vitamine D maakt je lijf zelf aan onder invloed van zonlicht, maar in de winter kunnen veel mensen last krijgen van een vitamine D tekort. Daar wordt je moe en somber van. Heb je last van een winterdip? Dan heb jij misschien baat bij wat extra vitamine D. Dit wordt meestal geslikt in olie dat je met capsule kunt innemen, of in water moet druppelen.

Vitamine B12

Vitamine B12 ondersteund de aanmaak van rode bloedcellen en is daarmee onmisbaar in het menselijk lichaam. Rode bloedcellen spelen namelijk een kernrol bij het transport van zuurstof door je lichaam. Ook van een vitamine B12 tekort kun je daarom erg moe en een beetje depressievig raken. Vitamine B12 zit enkel in dierlijke producten, zoals vlees en zuivel, of is toegevoegd aan bepaalde veganistische producten zoals vegetarische burgers of sojayoghurt. Mensen die weinig dierlijke producten eten en daarnaast ook weinig kant-en-klare veganproducten kunnen eigenlijk niet zonder een B12 supplement.

Magnesium

Magnesium is één van de belangrijkste mineralen in de menselijke voeding en speelt een belangrijke rol bij de opbouw van weefsels en het gestroomlijnd laten verlopen van neurale processen. Een tekort aan magnesium komt voornamelijk voor bij wat oudere mensen of vrouwen die borstvoeding geven. Je kunt het herkennen aan vermoeidheid en vervelende krampen in de armen of benen. Magnesium kun je slikken als tablet, maar het is ook in poedervorm verkrijgbaar. Dit beschikt vaak over een lekker smaakje. Los het poeder in de ochtend op in yoghurt, water of melk en je hebt je dagelijkse dosis aan magnesium weer binnen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

moeder-en-dochter44452

Magnesium is belangrijk voor elke moeder

Als moeder ben je altijd druk bezig. Of het nu gaat om het verzorgen van je dochters en zonen, het...
Afbeelding1

Cadeaus voor de echt fitgirl!

De term fitgirl hebben we de afgelopen jaren steeds meer en vaker voorbij horen komen. Vaak wordt de term direct...
image

Tips voor het ontdekken van jouw ideale levenspartner

Het achterhalen van jouw ideale levenspartner is een verlangen dat vele vrouwen koesteren. Gelukkig zijn er richtlijnen en strategieën die...