Het vak van masseur/masseuse: een ideale carrière voor ouders met kinderen

26 mei 2023

Als je kinderen hebt, is niet iedere baan als ouder even geschikt. Het is daarom belangrijk om als ouder te zoeken naar een carrière die flexibiliteit en evenwicht tussen je werk en je gezin biedt. Wil je een carrièreswitch, zodat je werk en privé goed kunt combineren? Dan is het vak van een masseur/masseuse het ontdekken waard. Waarom dit de ideale carrière is voor ouders met kinderen? Wij sommen hieronder een aantal redenen voor je op.

Je kunt eigen baas zijn

Veel mensen die als masseur of masseuse werken, zijn eigen baas. Die mogelijkheid heb jij daarom ook. Je kunt ervoor kiezen om als zelfstandige te werken, zodat je zelf bepaalt hoe je werkzaamheden eruitzien en waar en wanneer je werkt. Je hebt volledige controle over je werk en dat is ideaal te combineren met het zorgen voor de kinderen. Eigen baas zijn heeft niet alleen als voordeel dat je de volledige controle hebt over je werk, maar ook dat je in staat bent om zelf je tarieven en werktijden te bepalen.

Je hebt veel vrijheid en flexibiliteit, waardoor het een beroep is dat prima te combineren is met vader of moeder zijn. Doordat je in staat bent om je eigen werktijden te bepalen, kun je afspraken inplannen op tijdstippen die voor jou goed uitkomen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld afspraken als je kinderen op school zijn of wanneer zij ’s avonds op bed liggen.

Om uiteindelijk als eigen baas te kunnen werken, is het natuurlijk wel van belang dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden. Het vak van een masseur/masseuse kun je tenslotte niet zomaar uitoefenen, daar heb je ervaring voor nodig. Het is daarom belangrijk om eerst een relevante massage opleiding te volgen, waarbij je de kans krijgt om de nodige kennis en vaardigheden op te doen.

Mogelijk om vanuit huis te werken

Werk je als masseur of masseuse, dan heb je in veel gevallen de optie om vanuit huis te werken. Al helemaal wanneer je een eigen praktijk aan huis hebt, is dat makkelijk. Je kunt op deze manier cliënten helpen vanuit huis, waardoor je geen tijd kwijt bent aan reistijd. En dat is fijn, want zo ben je snel beschikbaar voor je gezin na werktijden.

Het is werk dat voldoening geeft

Nog een voordeel van het vak, is dat het werk is dat voldoening geeft. Heb je er echt affiniteit mee, dan is de kans groot dat je veel plezier uit je baan haalt. Door massages aan te bieden, help je anderen met het verbeteren van hun welzijn. Dat geeft jou een gevoel van voldoening, omdat cliënten dankzij jouw hulp minder klachten kunnen ervaren.

Je kunt altijd door blijven leren

Met een baan als masseur of masseuse ben je nooit uitgeleerd. Het is altijd mogelijk om je kennis te verbreden, om je cliënten nog beter van dienst te zijn. Een goede manier om nieuwe kennis en vaardigheden te leren, is door je te verdiepen in een bepaalde specialisatie. Hoe meer kennis je op zak hebt, hoe meer je voor cliënten kunt betekenen. Denk bijvoorbeeld aan specialiseren in nieuwe massagetechnieken, zwangerschapsmassage of sportmassage. Wil je graag ook diensten aanbieden op het gebied van sportmassage? Met deze opleiding sportmassage leg je de juiste basis.

Kortom: als je werkt zoekt dat uitstekend te combineren is met je gezin, dan is het werk van een masseur/massage zeker iets om te overwegen. Wanneer je dit vak als eigen baas uitvoert, heb je veel vrijheid en flexibiliteit. Dat maakt het een ideale carrière voor ouders met kinderen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

schoolvakanties, schoolvakantie en werken, werkende moeder

Hoe combineer je schoolvakanties met je werk?

Eind deze maand begint bij ons de vakantie. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar hoe combineer je die schoolvakanties en...
moeders met een eigen bedrijf

Moeders met een eigen bedrijf: hoe combineer je dat?

Dit is de vraag die ons vaak gesteld wordt. Mijn vriend heeft een eigen bedrijf. Tot een jaar geleden had...
thuiswerken met kinderen

Thuiswerken, het klinkt zo mooi

Thuiswerken, het klinkt zo mooi. Lekker comfortabel werken, af en toe een wasje in de wasmachine en ’s middags gewoon...