Hoe combineer je schoolvakanties met je werk?

27 juni 2019

Eind deze maand begint bij ons de vakantie. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar hoe combineer je die schoolvakanties en verplichte vrije dagen met je werk? schoolvakanties combineren met werk

Waar vind je een goede oppas? >>

Schoolvakanties combineren met werk

schoolvakanties, bso, naschoolse opvang, schoolvakanties combineren met werk

12 weken schoolvakanties

De kinderen hebben 12 weken vakantie per jaar. De gemiddelde ouder heeft dat niet. En ook al zijn wij eigen baas, ook wij hebben geen 12 weken vakantie. Dus dat is soms best wel een uitdaging. Ik werk twee hele en twee halve dagen en werk daarnaast ook nog vanuit huis. Onze dochters gaan normaal gesproken twee dagen in de week na school naar de BSO. Ook in een deel van de schoolvakanties gaan ze twee dagen naar de BSO, maar dan dus de hele dag.

Lees ook: Heb je eigenlijk wel vakantie als je kinderen hebt?

Hoe doen andere ouders dat?

Schoolvakanties combineren met werk, voor mij is het bijna onmogelijk. Hoe doen andere ouders dat? Om me heen zie ik verschillende manieren hoe opvang voor de kinderen wordt geregeld. De een maakt een hele vakantieplanning per dag waar de kinderen ondergebracht worden zoals vriendjes/vriendinnetjes, opa en oma, oom of tante of buren. En dan wordt er geruild. Als ik vandaag mijn kinderen bij jou breng, dan kunnen die van jou morgen bij mij. Een heel geregel en dan moet er ook nog niemand ziek worden. Weer een ander neemt toch vrij een paar dagen en de andere dagen neemt de partner vrij. Dat betekent dus dat het je vrije dagen kost, maar je niet als gezin iets leuks kunt gaan doen. Het blijft lastig.

Handige oplossing: de 52 weken school >>

Verplicht vrije dagen en schoolvakanties

In de meivakantie vallen in ieder geval altijd twee nationale feestdagen waarop (bijna) iedereen vrij is. En de dag na Hemelvaart is meestal ook wel een vrije dag. Wij gaan niet op vakantie in deze twee weken, maar blijven lekker thuis. Op Koningsdag zijn we zelf ook vrij en maken we er een leuke dag van. In de eerste week van de meivakantie gaan de meiden 1,5 dag naar de BSO. Die tijd werk ik, de andere dagen ben ik vrij. De tweede week gaan ze op maandag de hele dag naar de BSO en werk ik. De andere dagen (inclusief Hemelvaart) ben ik vrij. Mocht er iets belangrijks tussen komen, dan kan oma best even oppassen. En verder zal ik ook vanuit huis werken. De zomervakantie is andere koek. Dan zou ik toch een beroep op anderen moeten doen of extra BSO afnemen.

Dan zie je toch een beetje de luxe terug van het eigen baas zijn. Toen ik nog ergens anders in loondienst was, zou dit niet zomaar kunnen.  Ik ben blij dat het zo kan, maar ben ook benieuwd hoe jullie het tijdens de schoolvakanties regelen.

Kun jij de schoolvakanties combineren met je werk?

Lees ook: op gezinsvakantie naar Denemarken >>

Lees ook; Gezocht: een opas die wél ervaring heeft >>

Lees meer meisjesmama blogs >>

Meisjeskleding >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

3 reizen die je met je bestie wilt maken! 

Een girlstrip is áltijd een goed idee, of het nu een dagje shoppen is of een maand rondtrekken in een...
image-3

Het vak van masseur/masseuse: een ideale carrière voor ouders met kinderen

Als je kinderen hebt, is niet iedere baan als ouder even geschikt. Het is daarom belangrijk om als ouder te...
Disneyland Parijs

Een magisch uitje naar Disneyland Parijs

Carnaval stond weer voor de deur en net als andere jaren kozen wij er voor om ook dit jaar er...