Avonturen in het heksenbos

30 januari 2013

heksje foeksiaHet is bedtijd in het huishouden van Jan Steen. Pyjama’s aan, handjes en snuitjes wassen, tandenpoetsen en met z’n allen het grote bed in! De meiden willen een boekje uitzoeken maar helaas, vanavond hebben ze geen keuze. Mama heeft beloofd een review te schrijven voor Girlslabel over Heksje Foeksia en dat boekje staat dan ook op het programma vanavond. In eerste instantie zijn de meiden niet blij: ze hadden iets anders in gedachte. Ze mokken en morren nog wat na maar dan gaan ze, onder protest, toch het grote bed in. Ook papa kruipt gezellig bij ons. Dat vinden de meiden altijd fijn!

Ik kijk het boekje even vluchtig door. Paul van Loon staat goed aangeschreven, mijn verwachtingen schieten omhoog! De hoofdstukjes zijn kort zie ik, da’s fijn! De meeste mama’s en papa’s vinden het heerlijk om hun kroost voor te lezen, maar willen geen eindeloos lange hoofdstukken door akkeren. Ik behoor tot deze groep ouders en wat mij betreft is dit het eerste pluspunt. Ook de illustraties zien er grappig uit, mijn interesse is gewekt. Die van de kinderen eerlijk gezegd nog niet echt en ze luisteren braaf het eerste hoofdstuk aan, vooral om mama een plezier te doen.

We maken in het eerste hoofdstuk kennis met Foeksia de mini heks en haar juf, klas en vriendinnetje Argje. De meiden reageren in eerste instantie nog niet erg. Ik ga verder met het tweede hoofdstuk en dan slaat de sfeer al snel, in positieve zin, om! In dit tweede hoofdstuk is Heksje Foeksia samen met haar vader Tovenaar Kwark op zoek naar aardbeien in het Heksenbos. Heksje Foeksia vindt een ei. Ze denkt dat daar haar baby-zusje in zit, Foeksia zelf komt immers ook uit een ei. Alhoewel het “zusje” nog in het ei zit geeft Heksje Foeksia haar alvast een naam: “Snoesje”. Als Snoesje, na enige tijd, uit het ei komt is het een en al hilariteit bij ons in bed. De meiden hadden een schattig baby’tje verwacht maar uit het ei komt een groen-harige Trol tevoorschijn met een dikke, paarse knobbelneus waaruit een grote groene snottebel hangt. De meisjes zijn opeens helemaal om! Hoe viezer, hoe beter, wat hen betreft! De rest van het hoofdstuk lachen de meiden heel wat af: er wordt met klodders paars trollenslijm gespuugd, oorsmeer geproefd, Foeksia en Kwark worden door Snoesje in een bak met trollensnot geduwd en Foeksia komt uiteindelijk tot de conclusie dat het Trollenbroertje toch niet zo leuk en gezellig is als ze het zich van tevoren had voorgesteld. Foeksia en tovenaar Kwark besluiten dan op zoek te gaan naar Snoesje z’n Moesje……

Conclusie: nadat Jill, Jaimy-Lee & Lois aanvankelijk niet zo’n zin in Heksje Foeksia hadden, willen ze nu GRAAG en vaak uit het boekje voorgelezen worden! Het boekje is geschikt voor verschillende leeftijden (4-9)! Ook voor de ouders is het vermakelijke kost en wat mij betreft een groot voordeel de hoofdstukjes zijn verhaaltjes op zich, zijn niet al te lang en daardoor kun je goed bepalen hoe lang en laat je het wil maken! Heksje Foeksia en de avonturen in het heksenbos is een echte aanrader!

Boukje

Het boek ‘Avonturen in het heksenbos’ is te koop bij Uitgeverij LEOPOLD >>>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

boekreview ik leer lezen zwijssen

Leren lezen met deze boekjes is te gek!

Op school leren alle kinderen vanaf groep 3 lezen. Lezen leren we omdat we dit iedere dag, waar dan ook...
20230218_164520

Moestuin, supersimpel moestuinieren

Je zou graag een moestuin willen? Kijk je al op Instagram en Pinterest naar die perfecte moestuinen maar heb je...
boeken lezen, kinderboeken lezen, hoe krijg ik mijn kind aan het lezen, mijn kind vind lezen stom

5 TIPS om je kind een boek te laten lezen

In deze tijd waarin we meer (dan we misschien willen) thuis zijn met de kinderen is er misschien ook wel...