Moestuin, supersimpel moestuinieren

9 maart 2023

Je zou graag een moestuin willen? Kijk je al op Instagram en Pinterest naar die perfecte moestuinen maar heb je alleen een balkon en weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het boek Moestuin, supersimpel moestuinieren iets voor jouw! In dit boek krijg je allerhande tips om een echte moestuin te starten. En dat past niet alleen in een tuin maar ook op een balkon. Het boek bevat recepten en veel inspiratie. Het boek van uitgeverij snor ziet er ook nog eens prachtig vormgegeven uit.

Starten met je moestuin

Ik denk graag groot. Dus als ik denk aan de moestuin denk ik direct aan een MOESTUIN. Meters met grond en aarde om allemaal lekker te vullen met groenten. Ik zie het prachtige groene loof van verse worteltjes, en kilo’s met verse asperges al voor mij. Zo werkt dat natuurlijk niet, Rome werd ook niet in 1 dag gebouwd. De ambities van mij zijn iets te groot. Eigenlijk moet ik bekennen dat mijn enige ervaring met het kweken van groeten misschien herkenbaar is voor jullie. Ken je nog die moestuintjes van een supermarktketen? De resultaten daarvan waren, om het voorzichtig te zeggen, bijzonder. Om de teleurstelling bij mijn kinderen weg te nemen kocht ik een mini tomatenplant bij het tuincentrum. Deze  gaf 3 tomaten en mijn gekweekte rode paprika’s bleken toch rode pepers te zijn. Ze ver dus mijn ervaring. In het boek de moestuin van uitgeverij Snor hebben ze een supersimpele kistjesmethode ontwikkeld zodat je ook zonder tuin of groene vingers  groentes kan kweken.

“De startende kweker krijgt alle basics uitgelegd  in het boek om zo tot zelf gekweekte groenten te komen”

Lees ook; Groene vingertjes

De basics

Het boek de moestuin belooft je te kunnen kweken op balkon en dakterras. Ze hebben deze methode zelf ontwikkeld. Ze noemen het de kratjes methode.  Door te kweken in bakken en kratten kan je als nieuw moestuinnierder je groenten ook beter in de gaten houden en is het bereikbar geworden voor ook mensen die kleiner wonen. Uiteraard kan je ook gewoon nog in de grond kweken als je dat wel wil. Social media en het vele thuiszitten van de afgelopen jaren heeft tuinieren in de kijker gezet. Ineens lijkt het veel toegankelijker geworden en is het zeker niet meer iets voor oudere mensen. In het boek worden handige tips gedeeld over meststoffen, zaden maar ook tips voor de verzorging.

“Een boek met diys, tips en praktische tips voor je eigen groentewinkel”

Zaai en oogsten

Het boek Moestuin is super mooi geïllustreerd en fijn opgemaakt. Het leest makkelijk en is nergens wollig van tekst. Je krijgt een goede uitleg maar er staan ook leuke diys in het boek, zoals plantenlabels die je kan uitknippen. Het is in een logische volgorde geschreven en neemt je als tuinder mee door het hele proces. Door de ontwikkelde moestuinkistjes methode is het echt supermakkelijk om een hele tuin aan te leggen, zelfs op je balkon. Het maakt het zelf kweken van groenten voor iedereen bereikbaar. Je wil als lezer direct aan de slag om snel te kunnen genieten van je eigen gekweekte groenten. Met  het boek moestuin weten ze echt het kweken supersimpel te maken. De zaai en oogstkalender is fijn hulpmiddel zo weet je wanneer je iets kan gaan zaaien.

Palmkool, radijs, verse wortel!

Met dit boek beschik jij straks over je eigen groetenwinkel. Super informatief en erg leuk om te doen. Dit boek is niet speciaal voor kinderen geschreven maar ik kan mij voorstellen dat ik dit met mijn kinderen samen ga doen. Hoe bijzonder is het om te zien hoe je radijsjes moet kweken. In het boek staan talloze groenten genoemd. Over iedere groeten word wat verteld, over groei maar ook over ziektes etc. Want hoe mooi het allemaal ook klinkt, dat is het nadeel van je eigen groenten kweken, je moet ze wel goed verzorgen. Met dit boek kan ook jij straks je eigen boontjes doppen!

Meer voor mama

Een aanrader – cadeautip!

Dit boek is zo fraai vormgeven door uitgeverij Snor. Deze uitgeverij heeft altijd de mooiste kleurrijke boeken, die pik je er zo uit in de boekenwinkel. Er staan geen foto’s in het boek maar wel prachtige illustraties van Agnes Loonstra. Een aanrader voor iedereen die eens wil experimenteren maar niet weet waar te beginnen. Moestuin, super simpel moestuinieren is een leuk boek om cadeau te geven als house warming gift, samen met een zak zaadjes!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

moestuin met kinderen

MOESTUINIEREN MET KINDEREN

Helaas zijn er nog steeds kinderen die niet weten dat melk van een koe komt en groenten niet groeien in...
tiktok hack kinderboek

Boekreview – De TikTok Hack

Wat zou jij doen als jouw TikTok-account wordt gehackt? Een superspannend en grappig avontuur voor echte TikTok-fans! Een avontuurlijk verhaal...
adventskalenders, de gruffalo, de gruffalo adventskalender, Kinder adventskalender, uitgeverij lemniscaat

Aftellen naar de feestdagen met deze bijzondere adventskalender

Sinterklaas en Kerstmis, de tijd waarin iedereen in de ban is van kadootjes geven en krijgen. Voor de kleinere kids...