Eigen werkplekje voor je dochter: investeer in deze zaken

12 juni 2023

Er komt een moment dat je dochter behoefte krijgt aan een eigen plekje rustig te kunnen werken voor school. Op een gegeven moment neemt het huiswerk immers dusdanige vormen aan dat er serieus voor gezeten moeten worden. Als er voldoende ruimte is op haar slaapkamer, is dat het moment om daar een werkplek te gaan inrichten voor haar. Maar dat is iets wat je weloverwogen moet doen, omdat het toch om een investering gaat. Daarom moet je slim je aankopen kiezen. We bespreken drie zaken waar je zeker in moet investeren als je een eigen werkplekje voor je dochter gaat inrichten waar ze nog lang plezier van kan hebben.

In hoogte verstelbaar bureau

Uiteraard is een bureau onmisbaar voor het eigen werkplekje voor je dochter. Denk ten eerste na over hoeveel ruimte er op het werkblad moet zijn en hoeveel ruimte er beschikbaar is voordat je besluit hoe groot het bureau moet gaan zijn waar je in gaat investeren. Als je een idee hebt van het ideale formaat, is het van belang dat je op zoek gaat naar een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Dit om twee redenen: ten eerste is het van belang dat het bureau op een ideale hoogte kan staan om in een ergonomische houding eraan te kunnen werken. Dat kan ook met een niet-verstelbaar op de perfecte hoogte, maar het probleem is dat die perfecte hoogte gaat veranderen omdat je dochter nog in de groei is. Anticipeer daarop met een in hoogte verstelbaar bureau.

Ergonomische bureaustoel

Een goede houding is belangrijke als volwassene, maar helemaal als kind als je lichaam nog in de groei is, omdat een verkeerde houding dat voor verkeerde ontwikkelingen in het lichaam kan zorgen. Daarom is het cruciaal dat je dochter in een ergonomisch verantwoorde houding kan zitten aan haar bureau. Daarvoor is het van belang dat ze met de knieën in een hoek van ongeveer 90 graden met de voeten plat op de grond kan zitten, met goede ondersteuning voor de rug en ruimte voor een vuist tussen de zitting en de knieholtes. Een ergonomische bureaustoel kan helemaal afgesteld worden op het lichaam én biedt het voordeel dat hij ook de groei van je dochter kan opvangen, waardoor je er dus lang plezier van kunt hebben.

Laptop

Vanaf een bepaalde leeftijd is een computer eigenlijk onmisbaar voor huiswerk en wordt het ook privé steeds wenselijker voor je dochter om een eigen computer te hebben. De beste keuze is dit geval een laptop en geen PC. Dit omdat deze ten eerste minder ruimte in beslag neemt, maar vooral ook omdat hij flexibel te gebruiken is. Heeft ze hem nodig op school, dan kan ze haar computer gewoon meenemen. Waar je wel voor moet oppassen wanneer je investeert in een laptop is ten eerste dat je dochter er voorzichtig mee is, maar ook dat het geen excuus is om overal te gaan zitten met haar computer behalve aan haar bureau, waar ze in een goede zithouding kan werken.

Bovenstaande drie zaken zijn verstandige investeringen als je een werkhoekje gaat inrichten op de slaapkamer van je dochter. Zo heeft ze wat ze nodig heeft om huiswerk te kunnen maken in een gezonde zithouding. En jij hoeft niet binnen de kortste keren weer zaken te vervangen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zolderkamer

Een gezellige zolderkamer: zo doe je dat

Wanneer er een kleine op komst is, of jouw kind wat groter wordt, kan het zijn dat er een nieuwe...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...
Ontwerp-zonder-titel-2

Een hippe meidenkamer voor twee

De kamer voor jouw dochter is een leuk project om samen als moeder en dochters aan te pakken. Hartstikke spannend...