Een hippe meidenkamer voor twee

2 december 2023

De kamer voor jouw dochter is een leuk project om samen als moeder en dochters aan te pakken. Hartstikke spannend om het jouw twee dochters helemaal naar hun zin te maken in hun nieuwe hippe meidenkamer! Het kan weleens lastig zijn om te bedenken wat voor inrichting en kleurenpalet je wilt gebruiken voor de kamer van je dochters, en over welke smaak ze het eens zijn. Hieronder heb je een aantal tips hoe je de kamer van je dochters toch laat voelen alsof ze allebei een eigen kamer hebben, te beginnen met het beste stapelbed voor twee!

Een kamer voor twee

In deze blog hebben we het niet per se over één dochter, want misschien heb je wel twee hele leuke meiden thuis die graag samen een kamer willen delen. Voordat je dan na kunt denken over het thema van de kamer, is het dan handig om eerst na te denken over de inrichting van de kamer, want we moeten nu niet rekening houden met één bed, maar met twee bedden! Dat klinkt als een hartstikke leuk project, want de keuze is enorm waar je uit kunt kiezen en hoe je deze bedden zult plaatsen in de kamer.  Kies je voor 2 losse bedden van elkaar, één groot bed samen, of, en misschien wel de leukste keuze, een stapelbed? Stapelbedden zijn een ontzettend leuke en handige oplossing om 1 kamer voor 2 personen te maken. Nadat de meiden hebben uitgevochten wie er boven mag slapen, kan de pret beginnen. In het stapelbed kunnen ze samen voor het slapengaan nog even bij elkaar kletsen met elkaar allebei vanuit hun eigen hoogte, of juist allebei nog even hun eigen ding doen zonder dat de ander daar last van heeft, zoals een boekje lezen met een lampje aan. Stapelbedden heb je in alle vormen en maten om zo de behoeften van jouw meiden te kunnen vervullen.

Niet 1, maar 2 kamers

Mochten je dochters wel samen op een kamer willen slapen, maar willen zij overdag nog wel hun eigen kamer of privacy hebben, dan heb je daar een heel eenvoudige en handige oplossing voor. Namelijk het plaatsen van een schot midden in de kamer van de meiden. Een aantal voorbeelden van een afscheiding in de kamer zijn bijvoorbeeld een plaat van hout die je aan de muur, vloer en plafond bevestigt. Een andere oplossing is een grote kast met vakken in het midden van de kamer. Allebei de meiden hebben hun eigen kant van de kamer, maar toch zijn ze beide niet helemaal alleen.

Verschillende thema’s

Nadat je de kamer hebt vormgegeven op welke manier je de bedden en kasten wilt neerzetten, kun je samen met je meiden gaan kijken welk thema jullie leuk vinden. Heb je thuis een stoere meid, kies dan voor een kamer met een donkere basis en style deze met witte meubels en kleuren zoals geel en mintgroen. Meubels van steigerhout en metalen accenten zorgen voor de stoere look die jouw dochter graag wilt hebben in haar kamer. Is jouw meid meer een meisje meisje? Kies dan voor een lichte en roze, poederige basis voor de kamer. Style deze met pasteltinten en zachte kleden en dekens. Witte meubels doen het heel goed in de stijl van deze kamer. Wanneer je twee dochters op dezelfde kamer slapen in het stapelbed, maar allebei totale tegenpolen van elkaar zijn, kun je ervoor kiezen om de muur half stoer en half poederig en pastel te creëren. Ga met je meiden aan tafel zitten en maak samen een moodboard van hoe jullie willen dat de kamer eruitziet.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
zolderkamer

Een gezellige zolderkamer: zo doe je dat

Wanneer er een kleine op komst is, of jouw kind wat groter wordt, kan het zijn dat er een nieuwe...