Een droomkamer met behang van Binnenzoet

13 juli 2022

Kleine meisjes worden groot en ook de behoeften veranderen daarin mee. Mijn jongste twee dames sliepen samen op een kamer maar nu werd het tijd om allebei een eigen plekje te krijgen. Niet omdat ik dat wilde maar omdat ze allebei zelf zo verlangde naar een eigen slaapkamer. We maakten een droomkamer voor mijn jongste mupke.

Aller eerst hebben we de kamer weer opgefrist met een laagje witte muurverf en ook de raam en deur kozijnen hebben we opnieuw geschilderd. Een paar planken van het laminaat moesten vervangen worden en we hingen een nieuw verduisterend rolgordijntje op.

Een eyecatcher in de droomkamer

We wilden ook een echte eyecatcher in de slaapkamer. Daarvoor gingen we opzoek naar een behangetje. We zochten naar iets wat nu leuk is maar ook wat de komende jaren nog leuk blijft. Bij Binnenzoet bestelde we wat behangstaaltjes en daaruit maakte we een keuze. We waren helemaal verliefd op het ‘wilde bloemen’ behang en deze hebben we dan ook gekozen voor de droomkamer voor onze Vie.

kinderbehang meisje bloemetjes binnenzoet

Bij een nieuwe slaapkamer hoort natuurlijk ook een nieuw interieur. Op het bed waren we al heel lang verliefd en deze komt van de Ikea, het is een peuterbed dat mee kan groeien naar een eenpersoonsbed. Super stoer in een stalen uitvoering. Vie haar wens was een hemeltje en ook deze vonden we in de perfecte kleur voor in haar slaapkamer. Omdat we een gaatje in het plafond zonde vonden hebben we gekozen voor een zwarte piekstok om het hemeltje aan te hangen.

Speelse objecten en fijne aankleding

De slaapkamer is niet super groot dus we moesten op zoek naar een geschikte kledingkast. Al snel viel ons oog op dit leuke vintagelook kastje van Woood. Lekker speels door de hoogte verschillen en meer dan genoeg opbergruimte voor haar kleding. Haar droomkamer krijgt steeds meer vorm.

Een meisjes droomkamer

De uiteindelijke sfeer word toch een beetje bepaald door de aankleding van de slaapkamer en daarvoor struinden we diverse winkels en webshops af. Een dekbedovertrek met een fijn printje en wat leuke kussentjes voor op haar bed om lekker in weg te kruipen met een boekje. Ook een stoer lockertje als nachtkastje stond op ons lijstje, super leuk om je boekjes in op te bergen. Aan de muur hebben we nog wat leuke dingetjes opgehangen zoals een spiegeltje, kapstokjes en een hele toffe klok!

Wij vinden de droomkamer voor onze Vie super goed gelukt en zijn heel erg blij met het eindresultaat. Sweet Dreams.

Liefs Kim

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

b3dc7669cc13adb5c0f90579437f13d3

Meisjeskamer inspiratie

Op zoek naar leuke bedden voor de nieuwe slaapkamer van je dochter? Heerlijk slapen in een nieuw kinderbed. Hier kunnen...
image-1

Met deze 5 tips geef je een unieke sfeer aan de kinderkamer

Ben jij altijd bezig met inrichten en ben je dol op het verzamelen van unieke items voor je interieur, dan...
image-2

Eigen werkplekje voor je dochter: investeer in deze zaken

Er komt een moment dat je dochter behoefte krijgt aan een eigen plekje rustig te kunnen werken voor school. Op...