De mooiste hoogslapers voor meisjes en tieners..

28 mei 2023

Is je dochter toe aan een andere invulling van haar slaapkamer? Veel hoogslapers zijn multifunctioneel omdat ze bijvoorbeeld een kast, bureau of gezellig zitje onder het slaapgedeelte hebben. Dus zo’n hoogslaper is helemaal perfect wanneer je niet zo’n grote ruimte hebt om in te richten. Bekijk hieronder de mooiste hoogslapers voor meisjes en tieners!

Een heerlijk bedje met speelplek

Je wilt natuurlijk dat je kleine meisje zich helemaal thuis voelt in haar eigen kamertje. Dit doe je onder andere door er een knusse plek van te maken met eventueel wat speelgoed erbij. Het is dan misschien handig om een hoogslaper voor de kinderkamer te kiezen waarbij je onderin wat open ruimte hebt waar je dan bijvoorbeeld een gezellig leeshoekje kunt maken. Je kunt er ook een poppenhuis neer zetten zodat ze fijn kan spelen op haar kamertje. En heb je de bedden met glijbaan al gezien? Deze zijn echt helemaal te gek!

Samen slapen is extra gezellig

Heb je niet zoveel slaapkamers tot je beschikking of slapen je kinderen liever niet alleen maar samen, dan kun je voor een stapelbed kiezen. Hierbij heb je boven en onder een slaapplek en soms zit er zelfs nog een lade onder het bed zodat er nog een vriendinnetje kan blijven logeren. Er zijn hierin diverse opstellingen mogelijk waarbij je bijvoorbeeld ook nog een kast of opberglades erbij hebt.

Huiswerk maken word nog leuker

Voor de tienermeiden die al geregeld naar hun eigen kamer vertrekken om rustig huiswerk te kunnen maken hebben ze perfecte hoogslapers met een bureau eronder. Hier kun je je heerlijk even terug trekken en zo alle aandacht bij het schoolwerk houden. Wat leuke accessoires om er een sfeervolle ruimte van te maken en een gezellig muziekje uit je speaker voor totale ontspanning.

Een hoogslaper is ook perfect voor een studentenkamer

Je ziet vaak dat een studentenkamer maar beperkte ruimte heeft voor meubels. Hoe handig is het dan om een hoogslaper te hebben met daaronder een bureau én een kast. Door deze functies samen te gebruiken houdt je dus meer vloeroppervlakte over voor andere objecten.

Een hoogslaper voor jong en oud

Zo zie je dus dat een hoogslaper echt voor verschillende leeftijden een uitkomst kan zijn. Maar let wel op want de gemiddelde hoogslaper zit tussen de 170cm en 190cm hoogte. Dit kan prima vanaf ongeveer een jaar of 6. Bij twijfel kun je kiezen voor een halfhoogslaper, deze zijn een stuk lager waardoor je beter overzicht hebt.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zolderkamer

Een gezellige zolderkamer: zo doe je dat

Wanneer er een kleine op komst is, of jouw kind wat groter wordt, kan het zijn dat er een nieuwe...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...
Ontwerp-zonder-titel-2

Een hippe meidenkamer voor twee

De kamer voor jouw dochter is een leuk project om samen als moeder en dochters aan te pakken. Hartstikke spannend...