Let’s party! Corona proof kinderfeestjes

5 maart 2021

Wat een gedoe al die Corona regels en de lockdown. En nu is mijn dochter binnenkort ook nog jarig. Hoe geef ik een coronaproof kinderfeestje voor mijn dochter? Want dat het feestje door moet gaan is één ding wat zeker is. Een verjaardag moet gevierd worden! Ik ga op onderzoek uit en maak een lijst van super leuke en vooral coronaproof kinderfeestjes en verjaardag tips. Lees mee!

Kinderfeestje voor kinderen tot 12 jaar

Gelukkig hoeven kleine kinderen tot 12 jaar onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Dus een Coronaproof kinderfeestje organiseren kan prima. Alleen kun je het feestje niet bij bijvoorbeeld een ballenbak of trampolinepark geven omdat alle horeca locaties dicht zijn. Kies bij voorkeur om het feestje buiten te vieren. Hier is het coronaproof en hebben de kids alle mogelijkheid om hun energie kwijt te raken.

Hang de ballonnen en slingers alvast op: Let’s Party!

Met welke Corona regels moet je rekening houden bij kinderfeestjes?

Laten we bij het begin beginnen en alle regels omtrent corona en feestjes bekijken. Wat mag en niet, maar vooral wat mag er wel! TIP: lees altijd voordat je een Coronaproof kinderfeestje gaat organiseren wat de actuele regels zijn op de site van het RIVM.

Met deze punten kun je rekening houden:  

  • Probeer het kinderfeestje buiten te vieren.
  • Wees eerlijk en duidelijk richting ouders: Lever je kind af voor de deur en is het snotterig of niet fit? Laat je kind dan thuis. 
  • Maak een stickerkaart waarop zeker 3x een handwas sticker gehaald kan worden. Extra handenwas momenten voor, tijdens en na het kinderfeestje is geen overbodige luxe.
  • Draag als volwassene een mondkapje.
  • Wees creatief met spelletjes en acitiviteiten op 1,5 meter.

Coronaproof kinderfeestjes

1. Prinsessenfeestje

Een prinsessenfeestje staat nog steeds hoog in de favoriete kinderfeestjes top 10. Met dit verjaardagsthema kun je je helemaal uitleven, van prinsessenuitnodingen tot prinsessentaartjes. Natuurlijk mogen alle prinsesjes verkleed naar het feestje komen. Zorg voor schmink waarmee je alle meiden mooi opmaakt. Maak wat leuke knutselpakketjes zodat de meiden de mooiste prinsessen kunnen knutselen en natuurlijk mogen ze deze, na afloop van het feestje mee naar huis nemen.

2. Slaapfeestje

Een slaapfeestje houden is het liefste wat de meiden hier doen. Gezellig samen met vriendinnetjes, buurmeisjes en zusjes de hele avond kletsen, giechelen, lekker eten, spelletjes doen, films kijken en natuurlijk slapen. Voor de kinderen is een slaapfeestje leuk en gezellig. Voor de ouders kan het soms wel erg druk zijn, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

3. Beauty feestje

Een beauty feestje is perfect om tijdens de lockdown te geven. Thuis kun je wasteiltjes vullen als voetenbadjes, geef ieder een eigen spiegel en leg wat uit over make-up. Flesjes nagellak, vijlen om de nagels te doen kun je klaar zetten en mogen de gasten mee naar huis nemen.

4. Unicorn feestje

Kan jouw jarige geen genoeg krijgen van eenhoorns? Dan is het tijd voor een unicornfeestje! Laat de kinderen hun mooiste eenhoorn knutselen. Lekkernijen zoals deze Unicorn popcorn en unicorn cupcake/ cakepop passen helemaal bij dit thema! Tip: haal een heleboel glitter en glimmende versiering in huis voor het leukste resultaat! 

Unicorn feestje, coronaproof kinderfeestjes, coronaproof kinderfeestje, coronaproof feestje
Unicorn feestje, coronaproof kinderfeestjes, coronaproof kinderfeestje, coronaproof feestje

5. High Tea Party

Organiseer een high tea party. Duik samen met de kinderen de keuken in om allemaal lekkers te maken. En daarna moet alles natuurlijk ook geproefd worden. Leuk: geef alle kids een to-go pakketje mee naar huis met de baksels die over zijn.

6. Coronaproof escape room

Popualair is een escape room feestje. Samen door middel van puzzels en raadsels de oplossing weten te vinden, ik snap wel waarom het zo populair is. En tegenwoordig kun je veel escape rooms coronaproof thuis spelen. 

7. Spelletjesverjaardag

Spelletjes en nog eens spelletjes. Vier een spelletjesverjaardag met een middag vol leuke gezelschapsspellen of juist met oud-Hollandse spelletjes zoals koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen.

Oud-Hollands bordspel: Ganzeborden

8. Speurtocht

Het vergt wel wat voorbereiding maar een speurtocht is altijd leuk, en zeker niet alleen tijdens een kinderfeestje. Dit Coronaproof kinderfeestje kun je overal organiseren, zelf gewoon in je eigen buurt. Je kunt een speurtocht uitzetten met een kaart, maar hoe leuk is het om een foto-puzzel-tocht te maken? Op het internet vind je genoeg inspiratie, maar onthoud: het hoeft echt niet te moeilijk. De kids hebben overal plezier!

Genoeg inspiratie voor een coronaproof kinderfeestje?

We hopen dat we je leuke tips hebben kunnen geven om toch een gaaf verjaardagsfeestje te geven. Met creatieve oplossingen kun je een heel eind komen! Heel veel plezier gewenst met jullie feestje. Laat je nog even weten hoe het was?

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

feestkleding meisjes, Party time girls

PARTY TIME GIRLS

HO HO HO! De meest gezellige tijd van het jaar is aangebroken, de winter! De geur van verse dennenbomen, gezellige...
kinderfeestjes-unichorns-meisjesfeestje

Hieppp Hieppp hoera… tijd voor een feestje!

Heb je binnenkort iets te vieren en ben je op zoek naar originele feestversiering? Neem dan een kijkje bij Hieppp....
ideeen kinderfeestjes, meisjes feest, leuke meisjesfeest tips

Party time! Tips en ideeën voor super leuke kinderfeestjes thuis

Wie wil er nu niet goede ideeën voor een leuk kinderfeestje? Het liefst wil je een origineel feestje wat goed...