Party time! Tips en ideeën voor super leuke kinderfeestjes thuis

5 januari 2021

Wie wil er nu niet goede ideeën voor een leuk kinderfeestje? Het liefst wil je een origineel feestje wat goed uit te voeren is en waar de kinderen veel plezier hebben. En dat laatste is juist zo belangrijk, de jarige en haar vriendinnen moet een geweldige (mid)dag hebben!

Let op: tijdens de lockdown zijn er natuurlijk beperkte mogelijkheden voor een kinderfeestje buitenshuis.

Meer tips voor een leuk meidenfeestje >>

Tips en ideeën voor kinderfeestjes

Dus als jij op zoek bent naar dat geweldige kinderfeestje of heb je inspiratie nodig voor een meidenmiddag? Ik heb hier ideeën voor kinderfeestjes. Het is een mix geworden met feestje die thuis kunnen of buiten de deur. Daar komen de leukste kinderfeestjes

HIEPPP HIEPPP HOERA

1. DIY party

Vele meiden houden wel van knutselen. Een DIY feestje is dan ook passend. Je kunt zelf slijm maken op je feestje. Veel ouders zijn je dankbaar als het wel bij jouw thuis mag.Je kunt ook Ibiza tassen pimpen? Of een armbandje maken, een fotolijstje versieren is ook erg leuk! Zeker als je foto’s maakt van de feestgangers en deze direct uitprint! veel knutsel materiaal kun je halen bij de Action of Xenos, vaak ook pakketjes maar kijk ook eens online want hoe tof zijn deze dromenvangers met lichtjes erin?

2. Beauty feestje

Dit feestje is geschikt voor thuis maar ook buiten de deur. Thuis kun je wasteiltjes vullen als voetenbadjes, geef ieder een eigen spiegel en leg wat uit over make-up. Flesjes nagellak, vijlen om de nagels te doen kun je klaar zetten en mogen de gasten mee naar huis nemen.

Je kunt een lokale nagelstyliste vragen om langs te komen. Hoe hilarisch is het om bij alle meiden een klei masker op te doen en daar foto’s van te maken.

Natuurlijk kun je ook een lokale beautysalon bellen of je daar terecht kunt zoals deze speciale (enige )kinder salon in Nederland

ideeen kinderfeestjes, meidenfeest

3. Muziekfeest

Is je dochter gek op zingen? Laat dan een CD maken, in een echte studio kan je vaak een liedje laten opnemen. Hartstikke spannend maar ook goed voor het zelf vertrouwen. En de cd is natuurlijk een aandenken voor altijd! Door heel Nederland te vinden via google. Wij zijn zelf hier geweest en dat was geweldig. Is een studio nu te ver? Waarom dan niet thuis? Misschien is er wel een zangcoach of een student van het conservatorium die thuis wil komen, en dan laat je alle ouders aan het eind komen voor de show die jullie opvoeren.

4. Actief feestje

Hier kun je alle kanten mee op. Een les capoeira is echt eens wat anders of ga apenkooien met de hele klas. Een uitnodiging kun je ook in sport stijl maken en je traktatie ook. (tip kijk HIER eens voor meer traktatie ideeën)

Een wipe out party is in de zomermaanden ook te gek. Tuben op een skibaan, waterboarden, suppen of ga naar een speelbos.

5. Slaapfeestje

Een slaapfeestje dat is voor veel meiden een droom. Ik als ouder sta nog niet te juichen. Maar met zijn alleen in een grote tent in de tuin is wel heel gaaf. Regel aankleding in een jungle thema, inclusief “wilde” dieren. En dan samen een kampvuur maken en marshmallows roosteren!

6. Kookfeestje/high tea party

Op diverse locaties kun je met een kinderfeestje gaan koken en daarna samen opeten. Dit kan uiteraard ook thuis. Vraag iedereen een weegschaal en mixer mee te nemen. Print 8 recepten uit en laat ze deze zelf maken. Aan het eind is er tijd om dit samen op te eten.

Nog meer ideeën voor kinderfeestjes

Ik kan nog tig ideeën opnoemen. Van vlottenbouwen tot huifkartocht of mad-sience thuis laten komen. Alles wat ik op noem is via google echt wel wat vinden. Tik je idee  plus je locatie in en je vind vaak wat.

Twijfel je over een kinderfeestje? Je kind weet het bete wat het wil. Wil je kind liever naar een indoorspeelparadijs, misschien niet zo origineel, maar je kind is jarig! Laat een feestje niet te lang duren! Liever iets uitloop dan dat het feestje vast loopt! 2 uur voor de jongere meiden is zat, naarmate ze ouder zijn kan je het wat langer laten duren.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

101 perfecte meisjes kinderfeestje organiseren

Je dochter is jarig, dus dat moet zeker gevierd worden! Dit doe je natuurlijk met een bijpassend kinderfeestje. Het perfecte...
picknick kinderfeest meisje

Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met...
P3301673

Super handig: kant en klare knutselpakketten van Glitterbaas

Voor alle ouders van meisjes die van glitter en knutselen houden, lees vooral even verder. Knutselen is natuurlijk altijd leuk,...