Zelf chips maken

28 maart 2013

Een late zaterdagmiddag is bij ons vaak een papa dochter moment. Papa zoekt naar een moment van ontspanning na een week hard werken en het supporteren van zijn twee zonen op het voetbalveld. Dochter, die wederom heeft genoten van haar hockeywedstrijd, is altijd te porren voor een gezamenlijke activiteit. En wat is er nu leuker dan samen zelf chips maken en daarna lekker opeten. Het valt trouwens niet mee om ook iets over te laten voor de rest van de familie. Sorry boys, maar het is ook zo lekker.

En eerlijk is eerlijk, als je eenmaal de zelfgemaakte chips hebt geproefd wil je niet anders meer. Je bent gewaarschuwd!

CHIPS UIT DE OVEN: 

Boodschappenlijstje:

300 gr. vastkokende aardappelen

1 1/2 eetlepel zonnebloemolie

(2 theelepels paprikapoeder)

dunschiller of kaasschaaf

schone theedoek

bakpapier

Hoe maak je de chips:

1. Oven voorverwarmen op 165 graden. ongeschilde aardappel schoonboenen onder stromend water en daarna droogdeppen. Schaaf dunne plakjes met een dunschiller of gewoon met de kaasschaaf. Met de kaasschaaf worden de plakjes wat dikker.

2. Spoel de plakjes in een vergiet af onder koud stromend water. Leg de theedoek op het aanrecht en leg de aardappelplakjes er naast elkaar op en laat ze uitlekken. Dep de bovenkant droog met keukenpapier.

3. Doe de plakjes in een grote kom en sprenkel de olie erover. Als je helemaal verzot bent op paprikachips strooi er dan lekker paprikapoeder op. Even door elkaar husselen met je handen. Vergeet niet ervoor en erna je handen te wassen.

4. Leg bakpapier op de bakplaat en leg de bakplaat vol met de plakjes. Bak de chips in 13-15 minuten goudbruin. Let wel goed op want op het laatst kan het bruin worden snel gaan.

5. Laat de chips op keukenpapier afkoelen en bak de volgende portie.

6. Doe de afgekoelde chips in een schaal en en strooi er wat zout over.

7. En smullen maar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Visgraat-Progress

Gaat je dochter op kamers? Hier moet je aan denken.

Het is zover! Je kleine meisje is inmiddels zo klein niet meer en gaat binnenkort haar eigen weg. Er breekt...
vader dochterband, vader dochter, vader dochter liefde, papas meisje

De bijzondere band tussen vader en dochter

Vaak hoor je dat dochters papa’s kindjes en jongens mama’s kindjes zijn, doelend op de hechte en bijzondere band tussen...
valentijnskoekjes

Zelf maken: Valentijnskoekjes ❤

Voor Valentijn stuur je normaal een mooie Valentijnskaart. Maar wacht dat je van deze leuke Valentijnskoekjes? Wedden dat vriendinnen, oma,...