Blij verrast door Avonturenpark Hellendoorn

1 maart 2018

Voor Girlslabel mochten we met ons gezin een dag naar Avonturenpark Hellendoorn. Is dat even leuk! We zijn een beetje ‘verwend’ met de Efteling om de hoek, maar we waren reuze benieuwd naar Hellendoorn.

Op zaterdag zaten we al vroeg in de auto. Sverre van 5 en Veerle van 3 jaar zijn erg nieuwsgierig naar het park. Na een flinke rit komen we aan in het Avonturenpark. Na de enorme hitte van afgelopen tijd is het vandaag een treurige en grijze dag.

Bij aankomst werden de kinderen gemeten en kregen ze een gekleurd bandje om. Bij iedere attractie stond met welke kleur bandje je wel of niet naar binnen mocht en dat was erg duidelijk.

Geen wachtrijen

Het viel ons op hoe rustig het park was (alhoewel dat misschien ook aan het weer ligt). Geen wachtrijen, wat een verademing. Overal konden we zo doorlopen. In het Dreumesland liep uiterst vriendelijke medewerker Huub met ons mee en vertelde ons over het park. Ondertussen opende hij alle kinderattracties voor de kleintjes. Omdat het zo rustig was, kregen ze alle tijd om overal in te gaan. De vrachtautootjes, het mini reuzenrad, zwanenbootjes, de vliegtuigjes en nog meer.

Daarna liepen we door en kwamen we bij de Wild Waterval, een boomstammen waterbaan. Papa Ralph en Sverre hadden hier wel zin in maar Veerle vond het maar niks dus wij zijn blijven kijken. Met de grootste lol kwamen vader en zoon naar beneden, gelukkig waren ze droog gebleven. Daarna zijn we met zijn allen in de kleine achtbaan ‘Donderstenen’ geweest. Dat was geweldig! Zowel Sverre als Veerle durfden hun handjes in de lucht te steken. We zijn wel vier keer in de achtbaan geweest, zo leuk!

Laser ride

Toen we verder liepen, kwamen we bij de Discovery Club aan. Wat was dat nou? We konden het niet goed zien aan de buitenkant. Toch maar eens kijken dan. We vielen met onze neus in de boter, het was een darkride waarbij je zelf kunt schieten met een laserpistool op allerlei doelen. Aan het eind krijg je de score te zien. Dit was zooo leuk! Vooral papa bleek behoorlijk fanatiek te zijn maar Sverre vond het ook ’te gek gaaf!’ Deze attractie blijkt ook de eerste en enige interactieve darkride van Nederland te zijn.

Het park is niet zo gek groot maar er zijn veel attracties. Deze liggen vrij dichtbij elkaar. De echte durfallen vinden hier niet de supersnelle achtbanen maar voor kinderen is er enorm veel te doen, van wildwaterbaan tot oldtimer autootjes, en van zwembad met enorm veel glijbanen (alleen open bij mooi en warm weer) tot de nieuwste attractie, het Drakennest, waarin je heen en weer wordt gezwierd over een u-vormige rails.

Ondanks dat we meerdere keren kletsnat zijn geregend, hebben we een heel erg leuke dag gehad en waren blij verrast door alles wat het schone en goed onderhouden park te bieden had. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Bedankt Hellendoorn!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kidsstock festival

Kidsstock, een echt festival voor de kids!

11 juni de tweede editie van Kidsstock plaatsvindt, hét kinder festival van Nederland. De Kralingse Plas in Rotterdam is het decor...
uitjes met kinderen

Leuke uitjes met kinderen in Brabant:

Wij gaan graag met de kindjes op pad en bezoeken vaak nieuwe plaatsen! Als de kindjes het naar hun zin...
MindMystery, dagje uit met kids, huis op de kop, kids uittip

Kids er op uit!: MindMystery

Er op uit met de kids, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...