Prinsessentrip

13 maart 2014

De paleizen van keizerin Sissi

Jonge meisjes zullen vandaag de dag misschien niet meer opgroeien met de beroemde Sissi films met Romy Schneider in de hoofdrol, het leven van prinsesjes spreekt nog steeds heel erg tot hun verbeelding. Ze willen niets liever dan een prinses zijn (en zullen de rest van hun leven als een prinses willen worden behandeld!). Een leuke vakantie voor een gezin met jonge meiden zou een bezoek aan zowel het winterpaleis in het centrum van Wenen als het zomerpaleis net buiten Boedapest op het programma kunnen hebben. Deze paleizen liggen op minder dan twee uur rijden van elkaar af.

Niet altijd rozengeur en maneschijn

Toch is het leven van een prinses niet altijd een sprookje. De beroemde Oostenrijkse keizerin Elizabeth was enorm geliefd bij de bevolking, maar haar leven was een grote tragedie:  een ongelukkig huwelijk met keizer Franz Joseph, een extreme obsessie met lichamelijke schoonheid en uiteindelijk kwam er een einde aan haar leven dankzij een Italiaanse anarchist in 1898. Het paleis in Wenen is gebouwd rond een middeleeuws kasteel uit de 13e eeuw. Na de vele verbouwingen en uitbreidingen is het een kleine stad op zich geworden. Het bevat naast meer dan 3.000 kamers veel herinneringen aan Sissi en haar man Franz Joseph. De privé gymnastiekzaal van de keizerin spreekt misschien wel het meest tot de verbeelding.

Boedapest

Haar paleis in Gödöllö,  vlakbij Boedapest, is het grootste barokke kasteel van Hongarije. Het weerspiegelt met de in witgoud geschilderde pronkzaal, de met fresco’s versierde kamers, het marmeren bad, het baroktheater en de enorm grote tuinen aan de achterkant de aristocratische levensstijl van dit tijdperk. Kortom, een ideale plek om jonge meisjes te laten dromen over het prinsessenbestaan. Schroom echter niet om ze de waarheid te vertellen over het leven van Sissi: het leven van een prinses gaat niet over rozen. Je kunt voor zo’n (korte) vakantie makkelijk een hotel boeken: kies uit Wenen of Boedapest, de voormalige hoofdsteden van de dubbelmonarchie uit de tijd van Sissi.

Sisi

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...