Kids er op uit! – Lekker spelen in Brabant

19 april 2021

Er op uit met de kids, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer mooie plekjes en uitjes te ontdekken die speciaal ingericht zijn voor kinderen. Of het nu een pretpark, dierentuin, speeltuin, zwembad, speel/wandel bos of restaurant is, we willen gewoon dat onze kroost een leuke tijd beleefd. Dat dat niet altijd duur hoeft te zijn of überhaupt geld hoeft te kosten is een mooie bijkomstigheid. We delen dan ook graag met jullie onze leukste speeltuin tips Brabant en (bijna) gratis uittips in Brabant voor de kids!

TIP: niet alle uittips in Brabant zijn al geopend. Kijk eerst even op de site voordat je er naar toe gaat!

Nog meer leuke uittips >>

De leukste uittips in Brabant

speelbos ‘Da’s leuk’ in Herpen Herperduin – N-Brabant

Speelbos ‘Da’s leuk’ in Herpen  – gratis!

Wij zijn ongeveer 2 weken geleden op een mooie warme zondag middag, samen met de kids weg geweest. We hadden geen zin om op deze mooie dag alleen maar rond huis te hangen en toen kwam Sander met het idee om een stuk te gaan wandelen. Om precies te zijn was zijn plan om naar Herperduin te gaan in Herpen. Dit is een wandelgebied met speelbos.

Het leuke hieraan is dat het geheel gratis is en de kids kunnen zich hier uren vermaken. Je start met leuke klim en klauter rekken en wanneer je iets verder het bos in loopt staat er een gigantische klim ‘Das’. Het klimtoestel is maar liefst 6 meter hoog, 23 meter breed en 33 meter lang!! Het is voor kindjes vanaf ongeveer 5 jaar maar achterin de ‘staart van de das’ zit een wat lager gedeelte waar de kleinere kindjes van een glijbaan kunnen. Bij de das ligt een waterplas waar lekker gekliederd kan worden, hier zijn ook waterpompen aanwezig om mee te spelen.

Voor de liefhebbers is er een hele hoge uitkijktoren (ongeveer 25 mrt hoog) over de heide. Een flinke klim maar absoluut leuk om even in het rondje mee te nemen. Verder vind je hier geweldige wandelpaadjes en ook nog een stukje sport-bos. Mountainbikers wanen zich een weg door het mulle zand en langs het pad achter de heide staan nog verschillende rekken om op te sporten. Kortom plezier voor jong en oud!

Heb je na het flinke klimmen en wandelen zin in wat lekkers of rammelt je buik van de honger dan is er ‘Pan en zo’ voor een hapje en een drankje, dit zit meteen bij de in/uitgang van het bos, naast de parkeerplaatsen. (Tijdens de corona periode staat er een afhaal wagen bij de ingang). Heb je dus zin in een leuk en gratis uitje, dan is dit speelbos zeker de moeite waard!


Speeltuin het Kwekkeltje in Rosmalen

Op de allereerste dag van dit nieuwe openingsseizoen (geopend van 1 april tot 1 november) stonden wij paraat bij het Kwekkeltje. Het beloofde die dag een hele warme dag te worden en wat is er fijner dan dat de kids met water en zand kunnen kliederen en zich kunnen vermaken in alle klim en klauter toestellen?

De entree is hier gratis! Iedereen kan hier dus zo naar binnen lopen maar om de speeltuin ieder jaar van onderhoud te kunnen voorzien word er een kleine vrijwillige bijdrage gevraagd van €1 per kind.

Op het speelterrein zijn de leukste speel toestellen aanwezig voor jong en oud. Je hebt dan ook verschillende stukken op het park die bijvoorbeeld speciaal voor de wat kleinere kinderen zijn, maar ook de ruigere klimtoestellen en hoge glijbanen voor de grotere kinderen. Ook is er een kabelbaan waar je lekker even snelheid kan maken of water pompen waar je lekker met modder kan kliederen. Oude kleren is dan ook een must! Bij heel warm weer zou badkleding voldoende zijn.

Kinderfeestjes en schoolreisjes kunnen hier ook gehouden worden. Je kunt hiervoor een tafel in het paviljoen reserveren, hier kun je dan zelf koffie/thee en ranja klaarmaken. Overig eten en drinken moet je zelf voor zorgen en neem je dus van thuis mee. Op het terrein zijn ook toiletten aanwezig, LET OP je neemt ook zelf een toiletrol van thuis mee! Overige informatie vind je op de website.

Dus ben je opzoek naar een leuk en héél goedkoop uitje dan moet je zeker eens een kijkje gaan nemen bij het Kwekkeltje in Rosmalen. HAVE FUN!


Binnen speeltuin in midden Brabant

Wiljo gaat graag naar met de kinderen naar Monkeytown in Waalwijk. Echt, deze indoorspeeltuin is alles wat je kind, en ook jijzelf wenst. Prachtig, uitdagend, schoon, veilig en ook belangrijk, een heerlijke keuken. Hier kun je zelfs terecht voor een echte steenoven pizza, en ze hebben zelfs een keurmerk voor veilig voedsel! Ook kun je hier heerlijk buiten zitten of spelen zodra het weer het toelaat.

Omdat wij zelf ook in Waalwijk wonen, komen we hier regelmatig, en het verveeld echt nooit. Er worden op speciale dagen zoals Pasen, Halloween en rond 5 december ook veel leuke activiteiten georganiseerd. Caren en Mariska, maken het iedereen naar hun zin en maken graag een praatje. Wij hebben hier ook al meerdere geslaagde verjaardagsfeestjes gevierd. En oh ja, als je er toch bent, proef de warme nacho’s! Naast lekker eten heb ik nog meer leuke speeltuin tips in Brabant voor je.


Meer super leuke speeltuin tips Brabant

speeltuin het genieten, speeltuin brabant

En waar we ook graag naartoe gaan, dat is Het Genieten in Kaatsheuvel. Dit is een camping maar er is een heel leuke buiten- en binnenspeeltuin bij. Voor de binnenspeeltuin moet betaald worden, maar buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen terwijl de ouders op het terras zitten en wat lekkers eten of drinken. Het is er erg overzichtelijk en op het terras kun je alles goed in de gaten houden. Buiten is onder andere een waterspeeltuin waar lekker geknoeid kan worden met water en modder. Ook is er een midgetgolfbaan tegen betaling. Het Genieten ligt pal aan de Loonse en Drunense duinen, dus ook voor een wandeling zit je hier goed!


Gezellig Brabants pannenkoekenhuis met veel speelruimte

In Tilburg zit een leuk Pannenkoekenhuis met buitenspeeltuin en midgetgolfbaan erbij, Uitspanning de Zeven Geitjes. Wat leuk is aan de speeltuin is dat er in het midden een soort open kasteel is met gangen en poortjes. Je kunt naar boven en kinderen wanen zich een heuse prinses of ridder. Kinderen worden hier aangezet om hun eigen fantasie te gebruiken. En urenlang speelplezier is het effect. Daarna kun je binnen in het leuke restaurantje een heerlijke pannenkoek eten. Ook op niet zo zonnige dagen is het uitstekend spelen hier. Naast speeltuin tips in Brabant heb ik dus ook wel wat verstand van leuke eetplekken.


gouden woud, goud zoeken, speeltuin tips brabant, speeltuin brabant, speeltuin liempde, goud zoeken liempde

Nieuwe uittips Brabant: Goudzoeken!

Tussen Den Bosch en Eindhoven, in het dorpje Liempde ligt het Gouden Woud. Jonge(re) kinderen kunnen hier enorm leuk spelen. De binnen- en buitenspeeltuin zijn gebaseerd op een goudmijndorpje en dat kun je hier dus doen, goud zoeken! Overal in het zand liggen kleine klompjes goud die je in het kleine riviertje kunt zeven, om het riviertje heen liggen klimtoestellen. Neem een zwembroek en luchtige kleding mee, het is er lekker warm en je kind wordt er gegarandeerd nat. Je lunchpakket kun je thuis laten, er is een prima kaart met lekkere dingen. In de lente kun je hier ook heerlijk buiten in het zonnetje zitten.

Ik ben benieuwd of andere moeders nog leuke speeltuinen in Brabant weten die we kunnen ontdekken! Wie heeft meer leuke uittips in Brabant?

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

tuinieren-met-kind

Qualitytime met de kids: samen tuinieren

Een van de leukste eigenschappen van kinderen is dat ze over kleine dingen erg verwonderd kunnen zijn. Als ouder is...
1-1

Buitenspelen is ook in de herfst en winter fijn

Ondanks dat de temperaturen in de herfst- en winter maanden flink kelderen, is het nog steeds heerlijk om buiten te...
kidsstock festival

Kidsstock, een echt festival voor de kids!

11 juni de tweede editie van Kidsstock plaatsvindt, hét kinder festival van Nederland. De Kralingse Plas in Rotterdam is het decor...