Buitenspelen

20 mei 2020

Het is mooi weer en de kids beginnen onrustig te worden en willen  zo graag naar buiten toe. Lekker de tuin in, alleen… de tuin is niet zo groot, met een meter of 10 hebben we het wel gehad. En toen mijn zoon en dochter nog erg klein waren, was dat prima. Maar nu groeien ze er een beetje uit.

Lees ook: Gratis kinderuitjes >>

Buitenspelen

Veerle vindt het nog best leuk in ons tuintje. Het speelhuisje, de glijbaan en de tractor zijn nog een aardig vermaak voor als haar broer op school zit, maar daarna is ze het wel zat. Veerle is een bijdehante tante, ze vindt zichzelf al heel groot en wil eigenlijk het liefst al alleen naar buiten.

TIP: gratis speeltuin

Via mijn schoonzus krijg ik een geweldige tip! Ga eens naar het Kwekkeltje in Rosmalen zei ze, een goed kwartier rijden vanaf ons huis. Best te doen dus. Terwijl Sverre op school zit, hijs ik Veerle in de auto en rij die kant op. Het staat slecht aangegeven maar we vinden het toch, en werkelijk, mijn mond valt open… Is dit echt een gratis speeltuin??

Ik ga zitten op een van de vele bankjes in de grote speeltuin en Veerle vliegt meteen weg. Ik zie haar weinig meer, af en toe komt ze een slok drinken of een hapje koek halen, maar daarna gaat ze weer verder buitenspelen. Er zijn glijbanen, schommels, een skelterbaan, klimtorens met touwbruggen ertussen, houten speelhuisjes, zand, waterpompen en nog veel meer. Urenlang speelplezier!

Bekijk ook: bijzonder leuk buitenspeelgoed >>

speeltuin buiten

Super leuk dagje uit

Aan het eind van de ochtend vind ik het welletjes, het kost me flink wat moeite om Veerle mee te krijgen de auto in. Ze wil blijven. ‘Nee mama, ik hier blijven, voor aaaaltijd!’ Tja meisje, dat gaat het niet worden, hup de auto in! Net voordat we de speeltuin uitlopen, mag ze een euro in de paddenstoel gooien. Een soort fooienpot om de speeltuin, die alleen door vrijwilligers wordt gerund, draaiende te kunnen houden. Dat is geen geld voor een ochtendje plezier.

Onderweg naar huis zit er een moe kindje te knikkebollen achterin de auto. Ik zing net even te hard een fout liedje en haar ogen gaan verschrikt weer open. ‘Gekke mama’ zegt ze lachend. Een kwartier lang zet ik mijn grappigste zangstemmetjes op om dochterlief wakker te houden. Het werkt gelukkig. Thuisgekomen gaan de schoenen uit op de mat. Er komt een kilo zand uit, maar dat is niet erg.

En nu naar bed, roep ik. Even een middagdutje. Ze gaat zonder zeuren.  Net voordat haar oogjes dichtvallen zegt ze ‘Dat was leuk, mama’. Dan valt ze meteen in slaap. Dat is lekker, de laatste tijd wil ze steeds minder slapen tussen de middag. Maar nu even mamatijd, rust in huis totdat mijn zoon thuiskomt.

Volgende keer gaan we weer buitenspelen bij Kwekkeltje en nemen we Sverre ook mee!

Wiljo

Nog meer buitenspeel tips? Bekijk dan de speciale UITTIP pagina >>

buitenspelen speeltuin buiten

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

tuinieren-met-kind

Qualitytime met de kids: samen tuinieren

Een van de leukste eigenschappen van kinderen is dat ze over kleine dingen erg verwonderd kunnen zijn. Als ouder is...
1-1

Buitenspelen is ook in de herfst en winter fijn

Ondanks dat de temperaturen in de herfst- en winter maanden flink kelderen, is het nog steeds heerlijk om buiten te...
Cocu-Kunstgras

Een speelse en kleurrijke tuin voor je dochter

Welke ouder wil nu niet een geweldige tuin creëren waar hun dochter zich kan vermaken en haar verbeelding de vrije...