Review Clever van 999 games

14 januari 2022

Al van vroeger uit zijn wij beide opgegroeid met (bord)spellen. We vinden het nu allebei nog steeds erg gezellig om er een spelletje bij te pakken, samen of met vrienden en vinden het ook leuk om dit over te brengen naar onze meiden. Met regelmaat pakken we er dus een spelletje bij en dit wisselt zich af met een bordspel of bijvoorbeeld snelle kaart of dobbel spelletjes. Van 999 games kregen we 2 gave spellen toegestuurd om uit te proberen. Een kaartspel L.A.M.A en een dobbelspel Clever.

Dobbelspel Clever

Clever is een snel dobbelspel van 1 tot 4 spelers. Leeftijd vanaf 8 jaar staat er op de doos. Ik vind het persoonlijk een spelletje waarbij best wat nagedacht moet worden dus of ze dit al tactisch kunnen op die leeftijd verschilt misschien een beetje per kind maar het is zeker het proberen waard.

clever, spelletjes spelen, 999 games, clever, dobbelspel

Hoe gaat het spel

Alle spelers krijgen scorekaart, hierop kun je je worpen afkruisen. Per ronde mag je 3x dobbelen, je begint met 6 dobbelstenen. Bij de eerste worp kies je één steen uit welke je wilt afkruisen in één van je vakjes op de scorekaart. De gebruikte dobbelsteen leg je af en de dobbelstenen die een lager getal hadden worden op het dienblad gelegd en zijn voor de overige spelers. Op deze manier dobbel je dus 3x. Na de laatste ronde mogen de andere spelers uit de overgebleven dobbelstenen kiezen om hier punten af te kruisen op hun eigen score kaart.

Dan is de volgende aan de beurt en zo ga je alle rondes af. Per aantal spelers verschilt het hoeveel totaal rondes er gespeelt worden. Na een aantal keer scores opschrijven komen er bonussen aan te pas welke je weer extra kunt inzetten om nog meer punten te verdienen. Nadat alle rondes gespeelt zijn telt iedereen zijn punten bij elkaar op en degene met de hoogste score is de winnaar.

Wat vinden wij er van?

Dit is echt een spel wat wij avonden aan een stuk kunnen spelen. Gelukkig zijn er losse scoreblokjes na te bestellen want het zou toch zonde zijn als het spel de kast in zou verdwijnen omdat de kaartjes op zijn. Zoals ik hierboven aangaf over de leeftijd is dat even te bekijken per kind, persoonlijk vind ik dit spel net iets leuker als er ook flink tactisch gespeeld word. Met 4 spelers heeft mijn voorkeur omdat je dan verder in scores komt als dat je het met tweeën speelt. Kortom een echte aanrader als je van een beetje denkwerk en snelle rondjes houdt.

Voor speluitleg kun je terecht op youtube bij 999 games.

Liefs kim

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-4

Disney Lorcana Trading Card Game

Het verzamelkaartspel Disney Lorcana: The First Chapter wordt in 2023 gelanceerd. Een dappere keuze van de makers, aangezien Magic: The Gathering en...
subway surfers spel

Subway Surfers het bekende spel van de app!

Ervaar de legendarische app nu als bordspel bij jou thuis aan tafel! Daag elkaar uit met de favoriete personages uit...
3,2,1...Go! Challenge Puzzel

3,2,1… GO! Challenge – Puzzel spel

Als je snel bent en goed kijkt, maak je als eerste de puzzel van je afbeelding af! Zoek de zes...