Op vakantie met kids: here comes Momzilla!

11 juni 2019

A NO or a GO? Hier zeker een GO…. Ieder jaar kijk ik er weer naar uit. Uren, dagen, weken verlekker ik me op internet aan vakantiebestemmingen. Zo gauw de vakanties rond zijn bij mijn man en mij op het werk, weten we vaak al waar we naar toe willen en kunnen we gelijk boeken.

Wij zijn niet van die mensen die per se ieder jaar het zelfde opzoeken. We houden van afwisseling en kijken daarbij vooral in het belang van de kinderen. Vooral zij moeten zich kunnen vermaken. En eerlijk is eerlijk, dan is onze vakantie met kids voor mijn man en mij al TOP! Wij hebben niet veel nodig om gelukkig te zijn. Geef ons wat tijd alleen met de kids en een bestemming waar zij vooruit kunnen en wij vermaken ons ook!

Check deze leuke kindercamping >>

Vakantie met kids

In de weken voor de vakantie begint bij mij vaak al een beetje de controlfreak te ontwaken. Ik ben niet zo’n ontspannen type die de dag zelf nog eens even alles in moet pakken. Ik ben meer het type ‘lijstjes moeder’. Al weken voor de vakantie begin ik lijstjes te maken voor mijn kinderen, mijn man, mijzelf, regeldingen, boodschapjes en extra dingen. Allemaal aparte lijstjes… Vaak bedenk ik me dat de kids nog wat nieuwe setjes nodig hebben en scoor ik nog wat leuks in de sale. Dat leg ik vervolgens aan de kant voor de vakantie en dat precies hetzelfde doe ik ook voor ons zelf.

Momzilla

Een week van tevoren trek ik de koffers van zolder om ze vervolgens nauwkeurig in te pakken en dit dezelfde week nog minstens vijf keer opnieuw te doen… Best dramatisch, al zeg ik het zelf, maar ik moet gewoon zeker weten dat ik alles bij me heb. Ik stal de kleding per persoon uit op bed, tel alle setjes, bedenk me of ik wel genoeg bij me heb en pak dan alles weer in. Op nauwkeurige volgorde, shirts bij shirts, broeken bij broeken, badkleding, sokken en ondergoed, etc. Als alles weer netjes opgeborgen zit leg ik over het geheel een badhanddoek om verschuiving te voorkomen en rits de koffer dicht. Tot morgen koffer, tot weer een volksverhuizing in jou binnenste.

Dit gaat allemaal mee: vakantie kleding voor meisjes >>

Tja, het is toch wat zo’n vakantie met kids. Een heel geregel al zeg ik het zelf. Maar met kinderen wil je gewoon dat alles perfect gaat en dat je goed voorbereid bent. Ik wil ook dat ze zich kunnen vermaken bij slecht weer, dus vaak gaat er ook nog een lading speelgoed en spelletjes mee voor in het huisje. En ondanks mijn uitgewerkte lijstjes vergeet ik echt af en toe wel iets of neem ik voor een week teveel mee, maar hé: who cares? Op vakantie is alles anders!

Ben jij ook zo’n control freak voor de vakantie? Heb jij ook je lijstjes klaarliggen of pak je alles op het laatste moment in en denk je RELAX??

Ga naar de Girlslabel Shop >>

Leuke meisjes zomerjassen >>

Hippe meiden schoenen >>

Badpakken en bikini’s voor meisjes >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

bonte wever kinderhotel

Kids er op uit! – Bonte Wever in Assen

Een nachtje of een paar nachtjes lekker weg, wie houdt er niet van? Met kerst kozen wij er afgelopen jaar...
vakantie met kids

Eerste keer vakantie met een dreumes; food problems..

Oh wat kun je uitkijken naar zo’n vakantie met zon, zee, all-in en een ruim 1,5 jarige dreumes. Alles kan...
vakantie met kinderen

Eerste keer vliegen met onze dochter van één..

We gaan voor de eerste keer vliegen en ik heb mezelf compleet voorbereid op alles wat er voor mijn gevoel...