Hoe achtergrond van foto’s te verwijderen met een paar eenvoudige stappen

31 oktober 2022

Als u fotograaf bent, dan weet u hoe belangrijk het is om de perfecte opname te maken. Natuurlijk willen we allemaal elke keer die perfecte opname maken. Maar hoe doen we dat? Het is niet eenvoudig om het beste in onze onderwerpen naar boven te halen. Er zijn verschillende factoren die het resultaat van een fotoshoot beïnvloeden, waaronder de belichting en de achtergrond. Een goede achtergrond accentueert je onderwerp en helpt je verhaal te vertellen. Natuurlijk zijn er momenten dat de achtergrond niet helemaal is wat je wilt – bijvoorbeeld als er iets storends of onaantrekkelijke op de achtergrond van je foto staat. Dat is waar het verwijderen van achtergronden uit foto’s van pas komt! Dus als je een foto hebt met een ongewenste achtergrond of iets aantrekkelijks op de achtergrond, lees dan verder voor enkele eenvoudige tips over hoe je gemakkelijk en efficiënt achtergronden van foto’s kunt verwijderen.

Plan voordat je schiet.

Voordat je een foto “schiet”, vraag je jezelf af wat je met de foto wilt bereiken. Wat is het verhaal dat je wilt vertellen? Hoe moet je onderwerp eruit zien? Wat voor achtergrond wil je achter je onderwerp? Als u zich in een situatie bevindt waarin u de achtergrond niet kunt veranderen (bijvoorbeeld bij het maken van foto’s op een evenement), kunt u overwegen uw hoek of positie te veranderen, zodat de ongewenste achtergrond niet op de foto te zien is. Als u de leiding heeft over de hele fotoshoot, kunt u ook wat moeite doen om de perfecte locatie te kiezen. U kunt dit doen door “met uw ogen naar plaatsen te kijken”. U kunt zien dat een bepaalde locatie perfect is voor uw fotoshoot door er alleen maar naar te kijken. Je kunt kijken door de ogen van een fotograaf door te kijken naar dingen als een nette en schone achtergrond, goede belichting en unieke en interessante elementen.

Beslis wat u wilt behouden en wat u wilt verwijderen.

Als je de foto’s maakt, bedenk dan wat je op de uiteindelijke foto wilt laten zien. Wat is de belangrijkste focus? Is er een bepaald element dat je wilt benadrukken? Als je eenmaal weet wat je op de foto wilt hebben, beslis je wat je wilt behouden en wat je wilt verwijderen. Als u bijvoorbeeld een persoon wilt laten zien die voor een interessante muur staat, kunt u de muur misschien beter verwijderen. Of, als je een foto maakt van een persoon die voor een gewone muur staat, wil je misschien de persoon verwijderen. Als u iets in de foto wilt houden dat achter uw onderwerp staat, kunt u altijd de kloonstempel of het pen-gereedschap gebruiken om de onaantrekkelijke achtergrond te verwijderen.

Gebruik het pen gereedschap voor een perfecte rand.

Als u iets in de foto wilt houden dat achter uw onderwerp staat, gebruikt u het pengereedschap om een perfecte rand te maken. Als u bijvoorbeeld de hand van een persoon in de foto wilt houden, maar de rest van zijn lichaam wilt verwijderen, gebruikt u het pen gereedschap om een perfecte rand rond de hand van de persoon te maken. Vervolgens kunt u de rest van het lichaam selecteren en verwijderen. Als je geen echt goede foto hebt om mee te werken, moet je misschien wat extra bewerkingen uitvoeren om een goede rand te krijgen. Je kunt dit doen door de belichting en scherpte te verhogen, curves aan te passen en ruis toe te voegen. Een beetje ruis kan de randen natuurlijker doen lijken.

Probeer de Magische Gum te gebruiken.

De Magic Eraser is een eenvoudige en efficiënte manier om achtergronden te verwijderen. Dit gereedschap zal automatisch de achtergrond selecteren en verwijderen. Als je gewenste achtergrond lijkt op je huidige achtergrond, dan is dit gereedschap een goede keuze. In de meeste situaties zal de Magic Eraser de juiste achtergrond vinden en verwijderen. Het grootste nadeel van dit gereedschap is dat het niet goed werkt bij sterke contrasten tussen de twee afbeeldingen. Als u moeite hebt met het gebruik van de Magic Eraser, probeer dan andere instellingen te gebruiken. U kunt de tolerantie en de vaagheid aanpassen om de beste resultaten te krijgen.

Misschien moet je de kloonstempel gebruiken.

Als de Tovergum niet werkt, kunt u altijd de kloonstempel gebruiken. Met dit gereedschap kun je pixels uit een gebied kopiëren en in een ander gebied stempelen. De truc is dat u een zacht penseel gebruikt (ongeveer 10% hardheid) met een lage opaciteit, zodat u niet schaamteloos een gebied kopieert en in een ander gebied plakt. Om de kloonstempel te gebruiken, selecteert u het penseel en klikt u op het gebied dat u wilt kopiëren. Klik vervolgens op het gebied waar u de gekopieerde pixels wilt plakken.

De laatste stap: maskeren

Je hebt dus de perfecte rand. Het enige probleem is dat de rest van je foto zichtbaar is achter de rand. Om dit op te lossen kun je het masker gereedschap gebruiken. Om het masker gereedschap te gebruiken selecteert u het gebied dat u wilt behouden en drukt u op de toets toevoegen, vervolgens selecteert u het gebied dat u wilt verwijderen en drukt u op de toets aftrekken. Dit creëert een masker. Selecteer vervolgens het penseel gereedschap en schilder over de rand van de foto zodat de achtergrond zichtbaar wordt. Er zijn veel situaties waarin u de achtergrond van een foto wilt verwijderen, of het nu is omdat er iets onaantrekkelijke in de achtergrond zit of omdat u de afbeelding met een andere achtergrond wilt gebruiken. U kunt gemakkelijk de achtergrond van een foto verwijderen door deze eenvoudige stappen te volgen. En de volgende keer dat u de achtergrond van een foto moet verwijderen, bent u klaar!

Een slechte achtergrond is ook een achtergrond

Er zijn vele manieren om de achtergrond kleurrijker te maken. Om een echt goede achtergrond te maken, kijk je naar alle beschikbare plaatsen bij jou in de buurt. Heb je een muur gevonden die om een plant heen zit? De achtergrond zou mooi zijn, heb je een oud huis gezien? De achtergrond zal betoverend zijn. Loop gewoon door de straten en kijk vooral in de kleine hofjes, misschien vindt u daar een decor dat niet in de hele stad beschikbaar is. Als u nog steeds geen geschikte achtergrond kunt vinden, helpt https://nl.depositphotos.com/bgremover.html u de ongewenste achtergrond te verwijderen, zodat u deze kunt vervangen door een achtergrond die bij uw foto past.

Conclusie

Je kunt een duidelijk en meeslepend verhaal vertellen via je foto’s, maar alleen als ze goed gecomponeerd zijn. Als een fotoshoot niet gaat zoals gepland en de achtergrond niet gewenst is, kun je eenvoudig de achtergrond uit een foto verwijderen en opnieuw beginnen. Met deze eenvoudige stappen is het verwijderen van achtergronden uit foto’s nog nooit zo eenvoudig geweest! Fotografie is een geweldige hobby, en het verwijderen van achtergronden uit foto’s is een essentiële vaardigheid voor elke fotograaf. De volgende keer dat u de achtergrond van een foto moet verwijderen, volgt u deze eenvoudige stappen en bent u in een mum van tijd klaar! Nu je weet hoe je achtergronden van foto’s verwijdert, kun je minder tijd besteden aan bewerken en meer aan het maken van de perfecte opname. Of je nu een onaantrekkelijke achtergrond wilt verwijderen of de achtergrond helemaal wilt veranderen, met deze tips maak je in een handomdraai betere foto’s!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

antieke camera

Jouw foto in een tijdcapsule

Lauren mocht voor een van de duurste fotoprojecten van Europa voor de cameralens bij de Enschedese fotograaf Engelbert Visscher. Hij...