5 tips voor geboortekaartjes meisjes

28 november 2018

En dan ben je zwanger. Wat een heerlijke, spannende tijd. En wat komt er dan veel op je af.  Je komt hele lijsten met spulletjes tegen die je nodig hebt voor de komst van een baby, allerlei knopen die doorgehakt moeten worden. Maar het is natuurlijk ook juist erg leuk om op zoek te gaan naar leuke spulletjes. Tegenwoordig kun je online lekker rondneuzen en ook daar kun je terecht voor de leukste kaartjes. Speciaal voor dochters vind je hier een kaartje dat echt bij jullie past, hip en betaalbaar.

eboortekaartjes meisjes, geboortekaartjes maken, geboortekaartjes drukken, geboortekaartje meisje, geboortekaartje ontwerpen, geboortekaartje fotoTip 1: Geboortekaartjes meisjes ontdekken

Ga online en laat je inspireren, bekijk het aanbod en ontdek wat je wel of niet leuk vindt. Wie op zoek gaat naar een hip en betaalbaar geboortekaartje kan zijn/haar borst nat maken. Er is zo ontzettende veel keus. Kortom, meestal kost het ideale geboortekaartje vinden best wat tijd. Maar gelukkig duurt de zwangerschap wel een poosje en heb je daar genoeg tijd voor 😉.

Tip 2: Geboortekaartje zelf ontwerpen

Zelf een geboortekaartje ontwerpen klinkt lastiger dan het is. Er zijn talloze voorbeelden te vinden en je kunt vaak online makkelijk zelf tekst en afbeeldingen of foto’s toevoegen, zodat het kaartje exact wordt zoals je het in gedachten hebt. Sommige mensen wachten tot de geboorte en gebruiken dan een foto van de pasgeborene voor het kaartje. dat maakt het wel meteen een extra persoonlijk kaartje en leuk voor later, om te bewaren.

Tip 3 Wat zet je in het kaartje?

Ook de tekst is erg persoonlijk. Misschien wil je alleen de feiten erop zetten. Meestal kiest men voor de lengte, gewicht en het tijdstip van de geboorte als basis. En natuurlijk duidelijk en groot de naam (namen) op een prominente plek. Maar ook een gedichtje kan erg leuk zijn of een stukje van een songtekst. Kortom, kies iets dat echt bij jullie en de komst van de baby past.

Voorbeeld van een gedichtje:

Een mooi moment overtreft al onze dromen,
want vandaag ben jij op de wereld gekomen.
Een meisje, zo zacht, zo teer, zo klein,
Wie had gedacht, dat jij zo mooi zou zijn!

Geboortekaartjes meisjes, geboortekaartjes maken, geboortekaartjes drukken, geboortekaartje meisje, geboortekaartje ontwerpen, geboortekaartje fotoGeboortekaartjes meisjes, geboortekaartjes maken, geboortekaartjes drukken, geboortekaartje meisje, geboortekaartje ontwerpen, geboortekaartje foto

Tip 4: Maak alvast een adressenlijst

Kies je er voor om zelf te versturen, dan kun je alvast adresstickers maken. Dat scheelt je na de bevalling weer een hoop gedoe. Dan wil je lekker met je baby knuffelen en niet tig adresstickers schrijven. Mocht je het verzenden uitbesteden, dan is het makkelijk om alvast alle namen en complete adressen in een lijst te hebben. Vaak vergeet je toch nog iemand, dus zorg dat je voldoende geboortekaartjes hebt en dat je er een aantal extra in huis hebt.

Tip 5: Vraag een drukproef aan

Voordat je de bestelling definitief plaatst is het wel fijn om zeker te weten dat dit het kaartje is dat je graag wil versturen. Onze tip is dus om een drukproef aan te vragen. Zijn de kleuren net als op het scherm, hoe voelt het papier aan, is het formaat goed, etc. Nu pas weet je wat je gemaakt hebt, dus controleer alles goed en let natuurlijk ook op eventuele spelfouten. Je zal niet de eerste zijn die toch ergens een foutje in heeft staan en dat zou zonde zijn van zo’n speciaal moment. Nu kun je in ieder geval weer iets van de to-do lijst afstrepen. Dat geeft altijd wel een fijn gevoel.

Wat moet je weten als meisjesmama? Lees de blog >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

diy-babyshower-tip

DIY-plezier tijdens de babyshower

Een babyshower is meer dan alleen een feestje.  Het is een hartverwarmende meet-up om de aanstaande komst van een nieuw...
fit

5 leuke tips voor een geboortekaartje

Is er een kleintje op komst? Wat een heuglijk nieuws! Een geboortekaartje mag natuurlijk niet ontbreken. Neem er lekker de...
baby merkkleding, baby meisje, kind , kleding

De leukste baby kleding voor meisjes

Ouders vinden het vaak leuk om hun kinderen zoveel mogelijk te kunnen geven. Dit kun je niet alleen zien bij...