De voordelen van een e-bike voor tieners

21 februari 2024

Waar we tot jaren geleden vooral zagen dat ouderen kozen voor een elektrische fiets, is dit natuurlijk allang niet meer het geval. Zo zien we steeds vaker dat vooral ook tieners en dan met name de ouders, de keuze maken een elektrische fiets aan te schaffen. Dit doen ze vooral omdat de kinderen dan niet met het openbaar vervoer hoeven, wat de jaren op de middelbare school, waarbij ze nog geen recht hebben op gratis OV, een stuk goedkoper maakt. Een eenvoudig abonnement voor de bus of trein kan namelijk flink in de papieren lopen, terwijl dit vaak alleen maar van maandag tot en met vrijdag geldt. Door te investeren in een fiets kunnen ze dus zonder problemen lekker op de fiets naar school en hoeven ze ook niet te klagen over dat ze zwaar moeten trappen, want met een e-bike hoef je natuurlijk weinig tot geen inspanning te leveren. Omdat er daarnaast nog tal van andere voordelen zijn, willen we er graag een aantal met je bespreken.

Je bent een stuk flexibeler

Je kent het wel, je puber ligt nog in bed, terwijl jij je als ouder alweer druk maakt of ze wel of niet op tijd zijn voor de bus of trein. Met een e-bike zijn ze van niets of niemand afhankelijk en is het dus ook niet erg dat ze een paar minuten later van huis vertrekken. Natuurlijk is het wel belangrijk dat ze op tijd op school zijn, maar het missen van de bus is hiermee voorgoed verleden tijd. Uiteraard heeft een elektrische fiets ook het voordeel dat ze niet of nauwelijks vermoeid raken, dus energie genoeg over hebben om ook na school nog wat te kunnen gaan doen. Heeft jouw kind nu nog geen elektrische fiets, maar twijfel je er al wel een tijdje over om er een aan te schaffen? Bekijk dan eens het aanbod op Amslod.nl en maak vrijblijvend een afspraak om eens te kijken wat de mogelijkheden allemaal zijn.

Gezonde levensstijl

Het is en blijft bijna dagelijks wel onderwerp van gesprek. De jeugd beweegt te weinig en het aantal kinderen met overgewicht neemt steeds verder toe. Nu willen we niet zeggen dat een e-bike direct de oplossing biedt voor dit probleem, maar het kan er wel voor zorgen dat ze zich een stuk fitter voelen. Ondanks dat een e-bike natuurlijk ondersteuning biedt, is het wel degelijk goed voor de gezondheid van de kids. Alleen al het buiten zijn, zorgt ervoor dat met name de weerstand groter wordt en ze zich ook fitter voelen door de frisse lucht. Het is dus zeker de moeite waard om met je dochter eens te gaan kijken naar een elektrische fiets voor dames of natuurlijk met je zoon voor een herenmodel. Je zult zien dat wanneer ze eenmaal zijn begonnen met fietsen, ze de eerste paar dagen even moeten wennen, maar ze zich daarna een stuk fitter voelen.

Voordeliger

Kinderen en met name schoolgaande pubers zijn al duur genoeg. Hoe fijn is het dan dat je als ouders kunt besparen op de kosten voor vervoer naar school? Dit is dan ook direct een van de redenen waarom het aan te raden is om te investeren in een goede elektrische fiets voor je kind(eren). Zo hoef je namelijk geen abonnement te betalen voor het OV en kunnen ze dus prima iedere dag met de fiets. Natuurlijk is het wel prettig dat je ze bij een dag regen

naar school brengt of alsof de mogelijkheid geeft om met de bus of trein naar school te kunnen gaan

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

eletrische-bakfiets

Moeder in de stad: vier tips

Veel jonge ouders verhuizen van de stad naar een dorp. Het dorp wordt toch gezien als een kindvriendelijkere omgeving, waar...