Chocoholic!

29 maart 2024

De Paasdagen kom er weer aan en dat betekent dat de kasten weer tot overmaat van ramp gevuld zijn met chocolade, héél véél chocolade. De eerste dagen worden er volop chocolade eitjes weggesnoept, maar na de Paasdagen begint het meestal weer een beetje tegen te staan. Zonde om natuurlijk alles in de kliko te kiepen, gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om je Paas chocolade op een andere manier te gebruiken. Hieronder volgen een paar tips.

Chocolade eitjes over? Dit lekkers kun je ervan maken!

 1 Chocolademelk

Roer wat stukken paashaas of een paar chocolade eitjes door een mok gevuld met warme melk. Spuit hier een lekkere dot slagroom op en voilà! Nu genieten van je heerlijke warme chocomelk.

2 Chocolade fondue

Smelt wat chocolade au bain-marie. Met wat vers fruit, een paar spekjes en wat droge koekjes maak je je eigen feestje. Yummie Yummie

 3 Chocolade flikken

Smelt ook hier de chocolade au bain-marie. Maak op een vel bakpapier kleine hoopjes (let op ze lopen iets uit) en versier deze met leuke kleurige sprinkles, muisjes, hagelslag of noten. Goed laten afkoelen en dan heb je een heerlijk chocolaatje voor bij de koffie of thee.

4 Chocopasta

Welk kind is hier niet dol op en het is natuurlijk nog veel lekkerder en leuker als je het zelf kunt maken. Wedden dat die boterhammen zonder zeuren op gaan 😉 Smelt 150gr chocolade met 150gr boter. Roer er 6 eetlepels suiker, een eierdooier en een stijfgeklopt eiwit doorheen. Laat de pasta 4 uur opstijven en klaar!! Easy-peasy.. (Afgesloten in de koelkast blijft het een week houdbaar.)

5 Rocky road fudge

Deze is echt zo mega mega lekker!!! Heb je nou best veel chocolade over dan is dit er zeker eentje die je een keer gemaakt moet hebben. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Smelt de chocolade (340gr) samen met de gecondenseerde melk (1 blikje) tot een egaal mengsel. Stop hierin alles wat je lekker vind, denk daarbij aan; rozijnen, noten, marshmallows, verkruimelde biscuits, gedroogd fruit, m&m’s, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan erdoor. Roer dit goed en een beetje snel door je mengsel heen en verdeel het dan in je bakvorm, strooi als laatste nog wat van je ingrediënten over de bovenkant. Laat hem dan zo’n 3 uur opstijven in de koelkast.

Dus mochten de eitjes en hazen inmiddels je neus uitkomen dan zijn deze makkelijke recepten zeker leuk om thuis te maken. Nog leuker wanneer de kids een handje mogen helpen.

Heb jij nog een leuk idee om met de overige chocolade eitjes en hazen te doen? Laat het ons weten.

Liefs Kim

chocolade eitjes over, Chocolade eitjes over? Dit lekkers kun je ervan maken!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Paasbaksels

De heerlijkste paasbaksels + heel veel inspo

De Paasdagen komen er weer aan en dat betekent dat de winkels uitpuilen met Paasartikelen, Paaschocolade, Paaskoekjes en Paastakken. Zo’n...
pasen met kinderen

Vrolijk Pasen met kinderen

De leukste tips voor een vrolijk Pasen met kinderen gespot in de leukste shops online. Knutsel ideetjes, DIY, vrolijke slingers,...
pasen vieren in corona tijd, paasjurk, lechic, kleding voor pasen

Alles is nu anders… ook Pasen

In deze bizarre tijden moeten we allemaal improviseren met werkelijk alles. Thuis werken, thuis lesgeven, niet meer spelen met vriendjes...