Buitenspelen is ook in de herfst en winter fijn

12 december 2023

Ondanks dat de temperaturen in de herfst- en winter maanden flink kelderen, is het nog steeds heerlijk om buiten te zijn. Een fijne boswandeling door de ritselende blaadjes en onderweg naar herfstige schatten zoeken waarmee je thuis een fijne herfsttafel maakt. Maar ook de winter is heerlijk met hopelijke wat sneeuw. Gezellig buiten sneeuwpoppen maken en sleeën. Wedden dat ieder kind ook met deze seizoenen graag buiten is.

Warme en comfortabele kleding om naar buiten te gaan

Om in deze seizoenen buiten te spelen is het fijn om je dochter daarvoor goede meisjeskleding te laten dragen die warm is maar zeker ook comfortabel. Zorg allereerst dat je dochter een goede basis heeft bestaande uit ondergoed mét hemd. Het hemd kan in de broek gestopt worden zodat je geen blote rug onder de kleding hebt. Dat scheelt al heel veel warmte. Daarover draag je een heerlijke warme trui met fijne broek. Vergeet je sokken niet!

Het regent, het regent!

In de herfst hebben we vaak te maken met regen. Voor deze dagen is het handig om een jas te dragen die winterdicht is. Zin om lekker door de plassen te stampen? Draag er dan een paar regenlaarsjes onder. Zo ben jij helemaal klaar om de regen te trotseren. Moet je naar school? Neem dan een parapluutje mee…

Brrr it’s freezing.

Van de regen in de vorst. Zo gaat dat hier in Nederland en je weet nooit wat wanneer komt, dus het is handig om daar goed op voorbereid te zijn. Zorg dat er naast een goede winterjas sowieso een warm paar handschoenen, een muts of oorwarmers en een sjaal klaarliggen voor de koude dagen. Want als de eerste sneeuw valt willen ze naar buiten om sneeuwpoppen te maken of een sneeuwballen gevecht te houden. Fijn als je kids dan toch warm kunnen buitenspelen.

Gaan de temperaturen echt ver onder nul, dan is het handig om thermokleding onder je normale kleding te dragen. Deze zorgen er extra voor om je kind warm te houden, want niets houd ons tenslotte tegen om naar buiten te gaan want buitenspelen is gezond en tegen de kou en regen kun je je dus gewoon kleden.

En dan… Hop naar buiten!

En dan is het dus tijd om gewoon ondanks het weer, toch heerlijk naar buiten te gaan. Met wat buitenspeelgoed vermaken de kinderen zich helemaal prima. Samen tegen een balletje trappen, touwtje springen en bij droog weer gewoon ouderwets stoepkrijten.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

tuinieren-met-kind

Qualitytime met de kids: samen tuinieren

Een van de leukste eigenschappen van kinderen is dat ze over kleine dingen erg verwonderd kunnen zijn. Als ouder is...
image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240118_165436

Review – VTech Kidilove Magisch Hart

Wow! Wij kregen weer zo iets geweldigs van VTech voor de meisjes. Het VTech Kidilove Magisch Hart. Een speelgoedje wat...