Bedankt juf voor het fijne schooljaar! Maar wat is een leuk cadeau voor de juf?

6 juni 2022

Over een aantal weken is het al weer zover: het einde van het schooljaar. En bij het einde van het schooljaar hoort natuurlijk een bedankje voor de juf of meester, en helemaal na dit jaar met het Covid-19 virus. Zij hebben dubbel en dwars een lief gebaar verdient! Maar wat is leuk om te geven? Wat doet een ander? Zeker als je kind dit jaar in groep 1 zit, is het lastig wat te verzinnen. In deze blog geef ik  je wat ideeën, geïnspireerd op wat wij voorgaande jaren gaven. Bedankt juf!

Ode aan de juf >>

Lees ook: kind met een label >>

Bedankt juf

Onze dochters zitten in groep 4 en 2, dus we hebben enige ervaring. Nu kun je bij veel (feest)winkels iets leuks kopen voor de juf of meester, zoals een snoeptrommel , shampoo of een leuke mok. Maar wat zeker zo leuk is, ook voor je kind, is wanneer je zelf iets maakt.

Gratis juffencadeau printable >>

Toen Anne in groep 1 zat, ben ik eerst eens gaan zoeken op Pinterest  voor leuke knutsel ideeën.  Daar kom je van alles tegen. Het is echt een aanrader om daar inspiratie op te doen. Ik koos er voor om een theeglas met Anne te beschilderen. Het thee glas en de glasverf kocht ik bij de Action. Nadat zijn er iets moois opgeschilderd had en haar naam  er op had gezet, vulden we het glas met lekkere smaakjes thee en chocolaatjes. Ingepakt in folie en versierd met lint, zag het er super leuk uit. Het kostte niet veel en was voor Anne leuk om te maken.

Vriendenboekje voor de juf

In groep 2 hebben we een vriendenboekje voor de juf gemaakt. Een moeder met een bedrijf in grafische vormgeving maakte het ontwerp. Voor de jongens een blauwe pagina en voor de meisjes een roze. Net als bij een vriendenboekje konden de kinderen er iets inschrijven en hun foto erbij plakken. Alle bladzijdes werden verzameld en ingebonden. Op de kaft kwam een leuke groepsfoto die gemaakt was op de dag dat de juf trouwde en de kinderen mee mochten naar de bruiloft. Een super cadeau voor de juf.

bedankt juf, juffenbedankje, juffencadeau

Juffencadeau namens de hele klas

Vorig jaar hebben de juffen namens de klas een afscheidscadeau gekregen. We legden allemaal een klein bedrag (denk aan 1 of 2 euro per kind) in en de klassenmoeder kocht daar iets leuks van. Pakketjes van Rituals, cadeaubonnen en merci zijn dan wel populaire dingen om te geven.  Daarnaast hadden we een memorie van de klas. Bij de HEMA kun je dit memorie spel bestellen. Het zijn 30 x 2 kaartjes. Wij hadden het geluk dat er niet meer dan 30 kinderen in de klas zaten.

5x Originele juffen bedankjes

Onderstaande juffen bedankjes zijn gevonden via Pinterest en hier vind je nog meer leuke inspiratie.

Koop een klembord en zet er een mooie tekst op. Ook leuk om je kind een mooie tekening te laten maken en deze erin te plaatsen. Vaak zijn de eenvoudigste juffen bedankjes ook nog eens de leukste 😉 

Ook leuk als afscheidscadeau voor de juf: Vul een glazen buisje met bloedzaadjes of thee en hang er een mooi label aan.

juffencadeau, juffen bedankjes, meester bedankjes, klassenmemorie, klassen wie ben ik, klassenspel

Hoe leuk is dit wie ben ik spel om te maken voor de hele klas of met alle juffen en meesters erop, geweldig!

juffenbedankje

Voor de juf of meester die van thee houdt is deze mooie thee bloem.

Deze vind ik zelf ook erg leuk! Laat je kind koekjes bakken en hang er een leuk label aan.

Ook leuk: gratis printable juffencadeau >>

Bedankt juf en meester

Bij de zoektocht naar een leuk afscheidscadeau voor de juf kwam ik ook nog de volgende leuke ideeën tegen:

  • Koop een strandtas en laat de kinderen deze vullen met kleine cadeautjes zoals nagellak, een tijdschrift, een flesje drinken, iets lekkers etc. Zo heeft de juf een leuk gevulde strandtas. Je kunt een budget per cadeautje afspreken. Bij de drogist zijn vaak ook mini’s te verkrijgen van zonnebrandcrème of douchegel die niet zo duur zijn.
  • Laat de kinderen allemaal een bloem meenemen of knutselen en maak een mooi boeket samen
  • Koop een effen, lichte theedoek en laat je kind hier iets moois op tekenen. Dit kan ook met een tas of zelfs een T-shirt of jurk. Dan kan elk kind in de klas er iets op tekenen.

Ik hoop dat er leuke ideeën voor je bij zaten of dat je in ieder geval wat inspiratie hebt opgedaan. Ik ben benieuwd wat jullie de juf of meester dit jaar geven!

Lees ook: moeite met de juf >>

Lees ook: Jaloers op de schooljuf >>

Gezonde school lunch >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

schoolspulletjes

Schoolspulletjes voor schattige meisjes

De vakantie begint bijna en dat is een mooi moment om een dagje te gaan shoppen met je dochter(s) om...
bedankt-juf-

Bedankt Juf voor het leuke jaar + cadeautips

Het einde van het schooljaar komt weer in zicht. Hoogtijd om de juf of meester in het zonnetje te zetten....
Ontwerp zonder titel (2)

Back to school musthaves summer 2022

Na weken van zomerige vakantiedagen is het weer tijd om ons klaar te maken voor school. Zelf ervaar ik het...