Mijn beauty geheim: wortelsap, boerenkool en …

26 april 2021

Je kent het vast wel: je kijkt in de spiegel en je huid ziet er wat flets uit. En wanneer je nog beter kijkt zie je ook nog een opkomend puistje, wat roodheid en oneffenheden. Helaas heb ik niet meer zo’n jonge huid als mijn dochter. Maar ik heb sinds kort een beauty geheim die ik met je ga delen. Wortelsap, boerenkool en foundation. Hierdoor zie ik er fris en stralend uit (al zeg ik het zelf 🙂 )

Wortelsap en boerenkool voor een mooiere huid

Een mooie huid begint van binnen uit, daar geloof ik heilig in. Zo drink ik iedere dag minimaal 1 liter water en een glas wortelsap.  Ik heb ooit gehoord dat wortelsap bomvol caroteen zit en dit stimuleert de celvernieuwing van je huid. En celvernieuwing zorgt ervoor dat je huid jong en actief blijft. Nog een beauty geheim: Boerenkool. In Boerenkool zit vitamine K in, wat zorgt voor een goede circulatie. Door een goede circulatie verdwijnen de donkere kringen onder je ogen.

Foundation

Dus mijn huid van binnen uit verzorgen lukt me al aardig, maar ik had nog niet die vlekkeloze huid als mijn dochter. En ik wilde nooit beginnen aan foundations, omdat ik het liefst naturel blijf. Maar met mijn foundation heb ik nu een echte naturel look zonder vlekken en oneffenheden.

Wereldwijd gebruiken heel veel vrouwen dagelijks foundation om de huid egaler te maken. Maar overdaad schaadt, en dat geldt zeker voor foundation. Dagelijks zie je vrouwen (vooral op Social Media) die té veel foundation op hebben. Van die dikke plakkaten waardoor de huid echt niet fris en natuurlijk oogt.

Waar moet je op letten?

Foundation is best een lastig product. Vind maar eens de juist keur en textuur die goed past bij jouw huidtype. En daarnaast is het aanbrengen van foundition een lastig klusje. Op het gebied van foundation kun je niet genoeg tips krijgen. Toegegeven: Ik heb de kunst afgekeken van Nikkie Tutorials. Zij is een echte make-up artiest en weet als geen ander hoe je je foundation mooi aanbrengt. Waar moet je op letten bij aanschaf?

  • Verkeerde kleur: Een van de meest bekende en ook meest opvallende fouten is het dragen van de verkeerde kleur. Dat is natuurlijk zonde, want foundation is er om je huid juist mooier te maken. Probeer je foundation daarom voor je hem naar buiten draagt even te testen op je kaak, vergeet niet om het even in natuurlijk daglicht te bekijken.
  • Verkeerde ondertoon: Wat niet veel mensen weten is dat foundations ook nog verschillende ondertoon bevatten. Ondertonen zijn te verdelen in koel en warm, maar je hebt ook huidjes met een sterke rode ondertoon of een olijfkleurige ondertoon. Om erachter te komen welke ondertoon je hebt, kan je naar de aders (op je pols) kijken. Wanneer je aders blauw of paars zijn hebt je een koele ondertoon, wanneer deze groen zijn heb je een warme ondertoon. 
  • Ga niet plamuren: We weten dat het verleidelijk is om veel foundation te gebruiken, al helemaal wanneer je toch de roodheden of onzuiverheden door de foundation heen ziet verschijnen. Ons advies: gebruik niet te veel, ga niet lagen over lagen aanbrengen. Dit zal ervoor zorgen dat de foundation gedurende de dag ophoopt en dit zal er niet mooier uit gaan zien. Gebruik genoeg voor je hele gezicht, maar ga dus niet te veel plamuren. Bovendien is het zonde om je te verstoppen achter een foundation masker, onzuiverheden en puistjes zijn menselijk.

Nog een beauty geheim waardoor je foundation langer mooi blijft

Heb je de juiste foundation gevonden? Dan is het truc om deze goed aan te brengen, want anders zie je vlekken en oneffenheden en dat wil je niet .

Je begint altijd met een goed gereinigde huid waar je een verzorgende dagcrème op aanbrengt. Wanneer de crème helemaal in de huid is ingetrokken breng ik nog een primer aan. Deze zorgt ervoor dat mijn make-uo de hele dag blijft zitten en mijn huid er gladder uitziet. Dit is mijn favoriete beauty geheim!

Vervolgens is het tijd om de foundation aan te brengen! Maar hoe? Er zijn veel tools om dit te doen maar de beste manier is met een make-up spons. Hierop breng je een klein beetje foundation aan. Hiermee kun je blenden, zodat je heel een natuurlijk effect krijgt.  Als de foundation erop zit, is het tijd voor de poeder. Ook dit is een belangrijke stap bij de basis van je make-up. Deze stap zorgt er namelijk voor dat de foundation blijft zitten.

Op deze manier leg ik de basis van een mooie make-up. Hiermee kun je de look afmaken met mascara, een mooie blush en een ligloss voor een natural look. Klaar om te shinen, All Day Long!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Sint cadeau tips, cadeautjes voor meiden, leuk voor meiden, studio pets, studio pets knuffels

Sint cadeau tips; deze cadeautjes zijn leuk voor meiden!

Ieder jaar ben ik als Sintermama al op tijd in de weer om alle pakketjes weer tijdig in huis te...
naver naked, gezichtsreiniging, beauty blog, nevernaked review, never naked official, wasbare wattenschijfjes, girlslabel

Never Naked

Kennen jullie de uitdrukking “monkey see monkey do?” Het komt neer op het goede voorbeeld geven. Wat men ziet, doet...
glittertattoos, kindertattoos, kinder tattoos, meisjescadeau, girlslabel

Glittertattoos by Glitza

Helemaal hip zijn glittertattoos. Het is echt niet meer dat alleen stoere bikers tatoeages laten zetten. Nee, we zien ze...