Lezen, dat is een dingetje…

9 oktober 2022

Als ik terug denk aan mijn jeugd, dan speelden boeken een hele grote rol. Ik deed eigenlijk niets liever dan lezen. Uren bracht ik door in de bibliotheek en ’s avonds als ik naar bed moest, dan mocht ik altijd nog even een half uurtje lezen. Wanneer het licht uit moest kroop ik vervolgens met een zaklamp onder de dekens om verder te kunnen wegdromen in mijn boek. Nog steeds is lezen voor mij de ultieme ontspanning en ontsnapping aan de dagelijkse bezigheden.

Meisjesboeken

Een hekel aan boeken..

Laat ik nu vervolgens toch een dametje hier thuis hebben die eigenlijk bijna een hekel heeft aan boeken. En van jongs af aan… Voel- en prentenboekjes? Niet leuk. Voorlezen? Mwah niet interessant. Het enige ‘boek’ waar ze 1x per jaar interesse in heeft al van kleins af aan is ‘het grote speelgoedboek’ als Sinterklaas weer in aantocht is. Met het leren lezen kwam dus de volgende uitdaging, want geen enkel boek kon madam bekoren, het thuis oefenen is dus met regelmaat een behoorlijke beproeving geweest. Dat lezen is nogal een dingetje…

Het lijkt toch nog iets te gaan worden met dat lezen..

Ik had dus nooit gedacht dat we hier een heuse boeken top 3 zouden kunnen maken, maar het tij kan keren, want afgelopen jaar kwam ik via de mama van een vriendinnetje op het spoor van de Waanzinnige Boomhutboeken. Vanaf minuut 1 een doorslaand succes. Ik heb echt letterlijk een gat in de lucht gesprongen, want eindelijk een boek dat ze leuk vond! Inmiddels heeft ze de 1e 2 delen, zonder protesteren, met plezier zelfs, uitgelezen en ligt nu deel 3 klaar. Maar niet voordat ze deel 1 van Rutger, Thomas en Paco heeft uitgelezen, want na het kijken van hun filmpjes op Youtube kwam de vraag of ze ook ‘het boek’ mocht. Inmiddels is deel 2 uit en ook die heeft de weg naar de zeer bescheiden boekenkast gevonden.

Ik ben inmiddels voorzichtig optimistisch gestemd, het lijkt toch nog iets te gaan worden met dat lezen hier…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zomer

Een glow up voor de zomer? Dit kun je doen

De zomer komt er weer aan. Dat betekent dat we weer massaal bezig zijn met onze looks. Misschien wil je...
staafmixer

Een must-have in elke keuken

Staafmixers, ook wel bekend als handblenders, zijn voor iedereen die kookt – of je nu een doorgewinterde chef of een...
jonathan-cooper-5eW9AG8Me9o-unsplash

Geef je tuin een upgrade, zo wordt je tuin de place to be

Een tuin is een verlengstuk van je huis en biedt een plek om te ontspannen, te genieten van de natuur...