5 Tips voor een perfecte speelhoek in huis

5 april 2024

Ben jij al dat rondslingerende speelgoed meer dan zat, misschien wordt het dan hoog tijd voor een eigen plekje voor je kids in huis. Creëer bijvoorbeeld een speelhoek in huis, geef je kind een eigen stukje waar ze zich heerlijk kan vermaken met speelgoed zonder dat je hele huis een rommel wordt. Een speelhoek creëren is niet moeilijk en helemaal niet met de onderstaande tips.

Bepaal waar de speelhoek moet komen

Begin eerst met het kiezen van de juiste plek in huis voor de speelhoek. Dit kan natuurlijk een ongebruikte hoek van de woonkamer zijn, gebruik een lege nis onder de trap of maak een speelhoek in de eigen slaapkamer. Zorg ervoor dat de ruimte goed bereikbaar is en voldoende natuurlijk licht krijgt. Een speelhoek is het leukste met wat meubels, denk bijvoorbeeld aan een lage langwerpige tafel of kast met hierbij leuke passende stoeltjes.

Creëer voldoende opbergruimte

Om ervoor te zorgen dat de speelhoek overzichtelijk en netjes blijft, is het belangrijk om voldoende opbergruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan leuke manden, handige opbergboxen of stapelbare kratjes. Zorg ervoor dat het speelgoed gesorteerd is, zodat het voor je kind ook makkelijker is om na het spelen alles weer netjes op te ruimen. Door voldoende opbergruimte te creëren is de kans dat de speelhoek netjes blijft het grootst!

Denk aan de juiste verlichting

Ook voldoende verlichting is belangrijk voor een speelhoek, het is immers prettig wanneer je kind voldoende licht heeft bij het spelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van inbouwspotjes in de speelhoek, het kan helemaal handig zijn om voor dimbare varianten te kiezen. Zo kun je het licht helemaal naar behoefte aanpassen. Wil je graag wat meer gezelligheid toevoegen, kies dan voor gezellige verlichting en ga op zoek naar mooie wandlampen in de stijl van de rest van de ruimte.

Let op veiligheid

Let ook zeker op de veiligheid van een speelhoek, vooral wanneer je kind nog heel jong is. Scherpe randen en hoeken kunnen namelijk voor vervelende ongelukjes zorgen. Gebruik bijvoorbeeld zachte vloerkleden of speelmatten om eventuele valpartijen op te vangen. Daarnaast is het belangrijk om te denken aan lades en deurtjes. Kies meubels uit die veilig zijn voor kinderen.

Zorg voor gezelligheid

Natuurlijk wil je ook wat gezelligheid toevoegen aan een speelhoek, en het mooiste is wanneer deze perfect past bij de rest van je interieur. Gezelligheid creëren kan heel eenvoudig door het toevoegen van leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een aantal mooie ingelijste posters, een sfeervolle wandlamp, gezellige opbergmanden en een gekleurde wand kan ook een leuke toevoeging zijn.

Met deze 5 tips kun je een speelhoek in huis creëren waar kinderen urenlang plezier kunnen beleven  en een bijkomend voordeel, de rest van je huis blijft netter!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20240501_074324

REVIEW | Fluffie Stuffiez + winactie!

Een knuffel die je niet alleen kan knuffelen, maar ook kan personaliseren en opnieuw tot leven kan brengen. Dat is...
garfield film

Nieuwe bioscoopfilm – Garfield + winactie

Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de...
zomer

Een glow up voor de zomer? Dit kun je doen

De zomer komt er weer aan. Dat betekent dat we weer massaal bezig zijn met onze looks. Misschien wil je...