Zomervakantie in oostenrijk en mooie herinneringen

25 januari 2019

Toen ik klein was gingen wij met gezin, vaak in op zomervakantie in Oostenrijk. De meeste mensen denken bij Oostenrijk aan wintersport, maar ik wist niet beter. We zijn er ook wel eens op wintersport geweest, maar toch zijn het de zomervakanties die me het meeste zijn bij gebleven.

Dus goede ervaringen willen wij ook met onze kinderen delen en dus zijn we tijdens de zomervakantie in Oostenrijk geweest. En dat is zeker voor herhaling vastbaar. Zeker nu Sef iets groter is.

Nog meer leuke vakantie tips >>

zomervakantie oostenrijk

Lekker wandelen tijdens de zomervakantie in Oostenrijk

Wat ik zo mooi vind aan Oostenrijk is de omgeving. De frisse berglucht, de gemoedelijke sfeer (ik blijf een Brabander ;)) en de vele outdoor mogelijkheden. De kinderen waren, jammergenoeg, nog te klein voor echt lange wandeltochten in de bergen, maar met een gondel omhoog en naar beneden lopen ging prima. Sef mocht vaak nog in de rugzak bij papa, dus die die kon lekker zijn dutjes nemen. Hou je van wandelen? Dan is een zomervakantie in Oostenrijk een aanrader.

Daar boven op de berg

Tegenwoordig is er ook veel voor kinderen in de bergen. Leuke speeltuinen, boven op de berg. Kinderwandelroutes met leuke dingen om te zien en doen onderweg en wat dacht je van de mega lange rodelbanen? Een zomervakantie in Oostenrijk is echt heel leuk. Schnitzels, Kaiserschmarrn en heel veel ijsjes hebben wij op. Wij gingen vroeger van te voren met het hele gezin wandelschoenen kopen en ieder een eigen drinkfles en rugzak en zo waren wij allemaal goed voorbereid voor de wandeltochten. Onderweg is er genoeg te zien en het is heerlijk om even in zo’n rustige en schone omgeving te zijn.

Mooie bergmeren bij prachtig weer

Een van de mooiste dingen in Oostenrijk vind ik, naast de prachtige uitzichten vanaf de bergtoppen, de blauwe bergmeren. Heerlijk om verkoeling te zoeken, wij hebben regelmatige hele zonnige, hete dagen gehad en dan wil je echt zo’n meer wel induiken. Of lekker varen, dat vonden onze kids geweldig.

Maar let op! Tegenwoordig heb je ook een vignet nodig. Kijk voor een vignet Oostenrijk op https://vignetoostenrijk.be. Je kunt deze kopen naar gelang de duur van je verblijf. Wij hadden aan een vignet voor 10 dagen voldoende. Het is verplicht op alle snelwegen in Oostenrijk, dus bereid je goed voor en bestel er van te voren een, zo heb je geen onaangename verrassingen tijdens je reis.

Wij hebben voor dit jaar geen plannen. We zien wel wat op ons pad komt. Met mooi weer is Nederland ook heerlijk. Zolang we de wekker maar niet hoeven zetten, dat scheelt een hoop. Maar mochten we de kans krijgen, dan staat Oostenrijk hoog op ons lijstje van favoriete bestemmingen met kinderen.

zomervakantie oostenrijk

Tips voor een autovakantie in Frankrijk >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

bonte wever kinderhotel

Kids er op uit! – Bonte Wever in Assen

Een nachtje of een paar nachtjes lekker weg, wie houdt er niet van? Met kerst kozen wij er afgelopen jaar...
vakantie met kids

Heimwee op vakantie? 10x handige tips.

Al jaren heb ik er ‘last’ van echt al zolang ik mezelf het kan herinneren, heimwee. De afstand maakte nog...
vakantie met kids

Eerste keer vakantie met een dreumes; food problems..

Oh wat kun je uitkijken naar zo’n vakantie met zon, zee, all-in en een ruim 1,5 jarige dreumes. Alles kan...