Handig om te weten: Autovakantie in Frankrijk

20 januari 2019

Sinds er kinderen zijn, is onze keuze voor vakantieland en -verblijf toch wel enigszins veranderd. Nu zoeken we naar plekken waar leuke uitstapjes voor het hele gezin zijn, waar we lekker kunnen zwemmen en waar genoeg ruimte is voor ons vieren. Dus een paar jaar geleden gingen wij voor het eerst op autovakantie in Frankrijk. We hoorden van iedereen dat het een aanrader was, dus daar gingen we.

Gelukkig hadden we tijdens de eerste zwangerschap al een stationwagen gevonden en dat bleek een goede zet. Want jemig, wat past er veel in en wat ging er veel mee. Een voordeel van een autovakantie is dat je alles mee kunt nemen.

Vermaak onderweg

We vertrokken ’s nachts en dat was heerlijk. De kinderen gingen verder slapen en het was lekker rustig op de weg. Om de kinderen onderweg bezig te houden had ik voor allebei een klein rugzakje met daarin spulletjes. Denk aan koekjes, kleine speelgoedjes, boekjes, etc. De kids vonden deze verrassing prachtig en waren er inderdaad wel even zoet mee. Ook hadden we van te voren, toch maar, een dvd speler voor in de auto gekocht. Eigenlijk vonden we het wat over the top, maar ook hier hoorden we veel vrienden positief over zijn, dus hoppakee. En ja, het is ideaal. Zo ging de tijd voor hen ook wat sneller.

autovakantie frankrijk, fietsen parijs, familievakantie frankrijk, familievakantie parijs

Autovakantie in Frankrijk tips

  • Stop regelmatig. Even de benen strekken, even plassen en even een frisse neus halen. Ook willen de kinderen soms wel even rondrennen.
  • Neem genoeg gezonde snacks mee. Wij hadden veel komkommers, tomaatjes, crackertjes etc. meegenomen. Natuurlijk ook snoepjes en koekjes, maar uit verveling ga je toch meer eten en dan is het fijn als je niet steeds ‘nee’ hoeft te zeggen. Dus we hebben ze lekker laten eten.
  • Goede muziek. Wij hadden Spotify aangesloten en daardoor hadden we toegang tot alle soorten muziek. Meezingen met Kinderen voor Kinderen en leuke muziek voor onszelf voor als zij sliepen.
  • Bezigheidstherapie. Bereid van te voren kleine dingen voor. Denk vast na over een leuk spelletje dat je onderweg kunt doen, afhankelijk van de leeftijd. Of neem een klein reisspelletje mee. Onze kinderen kijken graag naar buiten en houden van een wedstrijdje, dus daar verzon ik van alles voor. En neem desnoods een tablet ofzo mee voor een leuke film.
  • Genoeg drinken. Het is vervelend als iedereen steeds moet plassen, maar toch is genoeg drinken echt belangrijk. Zeker omdat je zo veel zit. Wij hadden een koelboxje in de auto gedaan, zodat het drinken lekker koel bleef. Hoe dichter wij bij het eindpunt kwamen, hoe warmer het werd en des te dorstiger iedereen was.
  • Vergeet niet om van te voren te checken wat voor regels er gelden in het vakantieland. Zo vind je op de site Ecovignetfrankrijk.be informatie over milieuzones en stickers in Frankrijk. Niks zo vervelend als een boete die op je wacht als je weer thuis komt.
  • En geniet! Je bent op autovakantie. Geniet van het uitzicht!

autovakantie frankrijk, fietsen parijs, familievakantie frankrijk, familievakantie parijs

Zeker een aanrader

Na die autovakantie in Frankrijk zijn we nog vaker geweest. Wel naar andere plekken, in andere streken. Maar met de auto op vakantie gaan is ons zeker goed bevallen. Klinkt gek, maar ik had ineens best veel tijd voor mezelf. Lekker naar buiten kijken en over leuke dingen nadenken, zonder dat ik steeds iets moet, of wordt gestoord. Lekker rustig eigenlijk.

Lees nog meer over Girlslabel en reizen >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

bonte wever kinderhotel

Kids er op uit! – Bonte Wever in Assen

Een nachtje of een paar nachtjes lekker weg, wie houdt er niet van? Met kerst kozen wij er afgelopen jaar...
vakantie met kids

Heimwee op vakantie? 10x handige tips.

Al jaren heb ik er ‘last’ van echt al zolang ik mezelf het kan herinneren, heimwee. De afstand maakte nog...
bakken met kinderen, homemade, recepten, cupcakes bakken, red velvet brownies bakken

Lekker bakken in de kerstvakantie met de meisjes

Wie had deze nu nog zien aankomen; dat we het einde van dit jaar er weer net zo bij zitten...