Spannend: oorbelletjes laten schieten!

15 juni 2019

Mijn hart klopte in mijn keel. Ik had mijn kleine meisje op schoot en probeerde haar niet te laten merken hoe gespannen ik was. Zij wilde oorbelletjes laten schieten. Haar krullen kriebelden tegen mijn wangen, maar het maakte me niet uit. Ik bleef muisstil zitten, want oh wee als ik zou bewegen.

Super leuk deze meisjessieraden >>

Stoer! Sieraden voor jongens >>

Oorbelletjes laten schieten

“Doet het pijn mama?” Twee grote ogen keken naar de vrouw die voor ons stond.

‘Blijf ademen’, zei ik in gedachten tegen mezelf.

“Ja meid, dit doet wel eventjes pijn.”

Ik zag haar slikken. “Weet je zeker dat je dit wilt?”

Ze draaide haar hoofd iets bij, keek me zelfverzekerd aan en zei vol overgave: “Ja. Ik weet het zeker.”

De vrouw deed mijn dochters krullen iets aan de kant en zette met uiterste precisie een stip op haar ene oorlel. En toen op de andere. “Wilt u even kijken of u het gelijk vindt?” Zei de vrouw vriendelijk. Ze moet de angst in mijn ogen gezien hebben. Ik verdraaide mijn kleuter (was ze gisteren niet nog een baby?) op mijn schoot en keek kritisch.

“Dit deed helemaal geen pijn hoor mama!” Zei ze snel, terwijl ik in de lach schoot.

“Nee meis, die mevrouw heeft nu alleen maar stipjes gezet waar de gaatjes komen.”

En toen kwam ze met een apparaatje bij mijn dochter in de buurt. Het apparaatje werd op haar oor gezet en *klik*. Ik hield mijn adem in. Lieke reageerde amper. Toen het andere oor. *klik*.

Trots keek Lieke naar me op en ze rende naar de spiegel om haar nieuwe oorbellen te bewonderen. Mijn stoere meid!

Vanaf welke leeftijd oorbelletjes?

Er is enorm veel te lezen over oorbellen bij kinderen. Sommige ouders laten bij een baby al gaatjes prikken, anderen wachten totdat ze er zelf om vragen (zoals ik, Lieke was 4) en weer anderen doen helemaal niks en zien wel wat er gebeurt. Persoonlijk snap ik absoluut niet waarom je een baby gaatjes in de oren wilt prikken. Een vriendin van mij heeft dat ook gedaan en is de oorbel een keer kwijt geraakt in het ledikantje… een losse oorbel bij een dreumes in bed. Ze was al in alle staten (logisch)! Doodeng, gelukkig is het goedgekomen.

“Omdat ze de pijn snel weer vergeten,” hoor ik vaak.
Nou, mijn dochters mogen écht wel leren dat piercen geen pretje is en dat het pijn doet.

Heeft jouw dochter gaatjes? En zo ja, wanneer kreeg zij haar eerste oorbelletjes? hoe oud was ze en hoe ging dat?

LEES OOK:


Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...
meisjes-zomerkleding-nono

Pre spring collecties 2024! Are you ready?

Het is nog te koud voor blote benen onder dat te gekke nieuwe voorjaarsrokje, maar er is overal aan gedacht...