Zwangerschaps aftelkalender: Aftellen tot de baby komt

11 juni 2014

Al vanaf het moment dat mijn vriend tijdens de zwangerschap van onze dochter het boek ‘Dochters, handleiding voor vaders’ kreeg ben ik groot fan van Uitgeverij Snor. Hun kleurrijke boeken zitten vol inspiratie voor bijvoorbeeld lekkere recepten en dagjes uit. Toen ik hoorde dat ze nu ook een zwangerschaps aftelkalender voor broertjes en zusjes hebben uitgegeven was ik gelijk enthousiast. Bij mijn vorige zwangerschap was de grote zus pas net twee jaar en ging het allemaal een beetje langs haar heen. Nu heb ik een grote broer en zus van vijf en zeven die van alles willen weten over de baby en de dikke buik en enorm betrokken zijn. Een schot in de roos dus, deze aftelkalender!

Zwanger? Ga naar onze site Babylabel >>

Zwangerschaps aftelkalender van Snor

Zoals je van Uitgeverij Snor kan verwachten is de vormgeving weer prachtig. De kalender kan als klapper neergezet worden op tafel en elke week klap je weer een nieuwe pagina om. Aan de ene kant staat meestal een leuk weetje over de baby in de categorie ‘vanaf deze week kan de baby ademhalen’. Superleuk, zo volgen ze ontwikkeling van de baby op de voet. Aan de andere kant staat vaak een opdrachtje of vraag, zoals bijvoorbeeld ‘wat vind jij het leukst en stomst aan het krijgen van een broertje of zusje?’.  Door het beantwoorden van deze vragen samen met je kinderen open je weer een gesprek erover. Zo kom je misschien achter weer net andere gevoelens of verwachtingen van je oudere kinderen over de baby. En omdat je dit allemaal invult in de kalender wordt het op deze manier ook een erg leuk naslagwerk voor later.

Ontwikkeling baby bijhouden in de zwangerschaps aftelkalender

Al met al een enthousiast gezin hier dus! Vooral de oudste zus van zeven was er veel mee bezig. Ik hoorde haar vaak de feitjes uit de zwangerschapskalender vertellen aan vriendinnetjes (‘wist je dat de baby net zoveel weegt als een pak suiker?’) Leuk extraatje zijn de paar extra weken na de geboorte die bij de kalender horen. Ik verheug me nu al op de tekening die ze van hun broertje moeten maken; hoe zou hij eruit zien?

Bekijk deze babymeisjes kamer >>

Zwangerschaps aftelkalender

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

uittips brabant, gratis uittips brabant, speeltuin brabant, leuke speeltuinen nederland, gratis uittips nederland, dagje uit met kinderen

Kids er op uit! – Lekker spelen in Brabant

Er op uit met de kids, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...
waar is het grote boek van sinterklaas

Ik ben toch zeker sinterklaas niet!

Hoe en wanneer vertel jij jou kind het ‘grote geheim van sinterklaas?’ Sinds de pepernoten en chocolade letters weer in...
10 uurtje, gezonde 10 uurtjes kind, 10 uurtje recept, girlslabel

Tips voor een ander 10 uurtje

Langzaam aan moeten we weer in een ritme zien te komen. In de vakantie tijd is alles meer laidback en...