Zomervakantie – HELP – wat kan ik in de vakantie doen met mijn kind?

14 juli 2021

Iedereen is blij dat het zomervakantie is. Ben ik dan de enige die het eerlijk gezegd niet handig vind dat de kinderen bij huis rondlopen?  Begrijp me niet verkeerd hoor, ik houd van mijn kinderen en ze zijn de liefste op aarde, maar in de vakantie is het anders. Ik werk vanuit huis en dat is best lastig kan ik je zeggen. Om de haverklap staat er eentje aan mijn bureau. Maar deze zomer ga ik het heel anders doen! Ik heb een planning gemaakt dat we om de dag iets leuks gaan doen. Ik ging op zoek naar de leukste vakantie vermaak tips voor mijn kinderen. Wat kan ik allemaal in de vakantie doen met mijn kind? De leukste zomervakantie uittips maar ook gewoon om lekker thuis te doen of een leuke gratis uittip.

Zomervakantie uittips 2021

Zomervakantie 2021, wat kan ik in de vakantie doen met mijn kind, zomervakantie uittips, 50 Leuke dingen om te doen in de vakantie

1. Prinsen- en Prinsessendagen

Kleine prinsesjes opgelet! Museum Paleis Het Loo organiseert deze zomer voor de jonge museumbezoekers de ‘Prinsen- & Prinsessendagen’. Kom verkleed naar Paleis Het Loo, laat je schminken, versier je eigen kroon met edelstenen of maak een medaille. Ontmoet Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik met hun hofhouding en neem plaats op een koninklijke troon. Dit jaar op dinsdag, woensdag en donderdag in de zomervakantie.

prinsen en prinsessendagen, Zomervakantie 2021, wat kan ik in de vakantie doen met mijn kind, zomervakantie uittips, 50 Leuke dingen om te doen in de vakantie

2. Maritiem Museum Rotterdam viert de zomer

Bij het Maritiem Museum Rotterdam bruist het zomergevoel door de museumhaven! Van 17 juli t/m 29 augustus is het museum elke dag, en ook ’s avonds tot 20 uur is er van alles te beleven.

Bezoekers kunnen genieten van een drankje met uitzicht op de Rotterdamse skyline, maken een onvergetelijke rondvaart door het Maritiem District, de stadshavens van Rotterdam. Kleine avonturiers gaan als ketelbinkie aan de slag, verkennen het Professor Plons klauterparcours of zwabberen het dek om een zeemanstattoo te verdienen. Ook zijn ijssalon Loeve én de nieuwe werkplaatsen, waar maritieme ambachten op een voetstuk staan, voor het eerst te bezoeken, in een nieuw paviljoen in de museumhaven. Het volledige programma staat op www.maritiemmuseum.nl

Shoot Maritiem Museum, 23 juni 2021. Foto Marco De Swart

3. Waterpret

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft een eigen waterpretpark. Ben jij de waterwerker van de toekomst? Zet je gele Zuidwester op en ga op expeditie. Want Expeditie Waterwerken – het waterdoepark van het Zuiderzeemuseum – is helemaal vernieuwd! Jong en oud leren hier spelenderwijs over de waarde, kracht en betekenis van water.

Of ga lekker zwemmen in een van de mooiste buitenzwembaden van Nederland. Bekijk onze top 10 buitenzwembaden maar eens!


reuzenrad nederland, zomervakantie 2021, zomervakantie, dagje uit in bedelrand, dagje uit met kinderen, uit met kids

4. Spectaculaire:  Ziplinen boven Scheveningen

WoW, dit is wel een heel spectaculaire zomervakantie dagje uit. Ziplinen boven de pier van Schevingen.  Helaas is dit nog niet geschikt voor kleine kinderen, maar wanneer je pubers hebt kun je er donder op zeggen dat ze heel graag een dagje uit gaan met je. Succes verzekerd! Wie durft? Wel kun je met kleine kinderen een rondje maken in het reuzenrad. Een geweldige ervaring!


5. Dagje natuur

Of hou het simpel en ga een middag naar het park, bos of een van de leuke speelpolders. Of kom naar het Belevenissenbos. Dit is het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland en bestaat uit bijna 40 hectare bos, weide en water. Verspreid door het hele gebied liggen bijna honderd sportieve en avontuurlijke hindernissen, variërend van boomstammen over het water, klauternetten en talloze touwbruggen.

Schaf een natuurgids aan voor je kind en zoek samen naar dieren, planten, bloemen, struiken en bomen. Ook leuk: vind sporen van dieren met behulp van de Spoorzoeker-app van Staatsbosbeheer. Neem een goedgevulde picknickmand mee en je kind heeft de dag van z’n leven. Meer leuke uittips vind je hier op Boyslabel.

Zomervakantie 2021, wat kan ik in de vakantie doen met mijn kind, zomervakantie uittips, 50 Leuke dingen om te doen in de vakantie
belevenissenbos, speelbos, gratis dagje uit met kids

6. Zeehonden vrijlaten op het wad

Bij het zeehonden centrum Pieterburen varen ze regelmatig uit om zeehonden ergens op de Waddenzee vrij te laten. Bij elk tocht zijn er tenminste 2, maximaal 5 dieren aanwezig. Wanneer het mogelijk is gaan ze ook van boord om de zeehonden op een zandplaat vrij te laten. Als het getij dit niet toelaat, worden ze vrijgelaten vanaf een ponton. Als dit geen speciaal zomervakantie dagje uit is!


7. Schatzoeken in de natuur

Geocaching is eigenlijk een moderne variant van wandelen met kinderen in de natuur met als extra; schatzoeken. De kinderen staan opeens te popelen om te gaan wandelen, wedden?!


8. Wanneer het regent in de vakantie

Waar het de ene dag bloedheet is, kan het de volgende dag flink regenen. En dan zijn deze zomervakantie dagjes uit tips ideaal. Blijf je liever thuis, dan kun je (nadat jullie een middag ouderwetse spelletjes hebben gespeeld) uit dit lijstje een paar goede kinderfilms of series kiezen.


9. Aquapark nederland

Wij zijn in het buitenland wel vaker in Aquaparken geweest met super coole glijbanen. Dit vonden de kinderen altijd zo fantastisch en dit geeft hun ook echt een gevoel van vakantie. Maar weet je dat Nederland ook Aquapark heeft met net zulke spectaculaire glijbanen?!


10. BillyBird Park Hemelrijk

We komen waarschijnlijk dagen tekort in de zomervakantie, want naar BillyBird Park Hemelrijk in Volkel (NB) willen de kinderen zeker ook een dag heen. Het hart van het park bestaat uit een prachtig strandbad met daaromheen diverse binnen- en buitenattracties, zoals een achtbaan, bootjesglijbaan Splash en een enorme binnenspeeltuin. Ze hebben er zelfs een megaschommel van elf meter (!) hoog of ga in de natuurspeeltuin op zoek naar goud en fossielen. Voor urenlang speelplezier!

LEES OOK:


zomervakantie uittips, dagjes weg met kinderen, zomervakantie, kinder uittips, wat kun je doen als het regent, wat kun je thuis doen in de zomervakantie, mijn kind verveelt zich

Wat kun je thuis doen in de zomervakantie? TIPS

1. Vakantie bucket list afwerken voor het einde van de vakantie

Begin de vakantie goed en geef de kinderen een eigen bucket list of gewoon een briefje kan natuurlijk ook. Wat zouden ze nou heel graag deze vakantie willen doen? En jij als ouder mag ook een bucket list maken. Daarna maak je samen een lijst met jullie leukste, en haalbare dingen die je deze zomervakantie kunt gaan doen. Dat kan van alles zijn; van dagje pretpark, naar het zwembad, een bezoek aan het museum, een grote puzzel samen afmaken, paarden borstelen etc. En spreek met de kinderen af dat jullie deze zomervakantie bucket list afwerken voor het einde van de vakantie. Dat belooft een leuke zomer!

2. Een beauty dag voor de meiden

Perfect voor een dagje thuis is een beauty dagje met de meiden. Neem met de kinderen een uitgebreid bad met lekker veel bruisballen, smeer alle lijfjes lekker in met crème, lak jullie nagels, neem een gezichtsmasker en maak de haren mooi. Een middagje ontspannen doet wonderen, ook voor jou mama!

3. Speeltuintjes-tocht in de buurt

Soms weet je niet dat ze er zijn, en zit er zomaar midden in een woonwijk bij je in de buurt een super leuke speeltuin. Maak eens een speeltuintjes-tocht. Misschien kun je een oproep op Facebook plaatsen waarbij je vraagt of mensen een speeltuin in hun wijk hebben. Hier krijg je vast leuke reacties op en misschien kun je je speeltuintjes-tocht wel delen met andere ouders. Fiets met je kinderen alle speeltuintjes af en je bent zo een middagje zoet. Neem gezellig een picknick mand mee. Lees de volgende zomervakantie tip maar eens!

4. Picknicken

Picknicken met kinderen is ook altijd een feestje en doen we graag en geregeld! Lekker eerst een flinke fietstocht maken en dan een leuk park of leuke plek vinden om even te pauzeren en ons kleed uit te stallen. En dan pakken we onze beloning uit de picknick mand. Onze zelfgemaakte hapjes en drankjes. Hier zijn de meiden zelf heel druk mee geweest en vinden ze super om te doen. PS: ook leuk om op een regenachtige dag gewoon binnen in de kamer te picknicken of in je achtertuin. 

kinder picknick hapjes, picknick feest, meisjes verjaardagsfeest

5. Vandaag is modderdag!

Vandaag is modderdag! Welk kind vind het nou niet leuk om met zand en water te spelen en er een lekker bende van te maken. En weet je wat? Vandaag mag het en mama helpt mee! Haal alle potten en pannen uit de kast en maak eens een grote pan met heksensoep. De ingrediënten? Alles wat je kunt vinden in de tuin 🙂 

6. Stoepkrijt kunstwerk competitie

Wie maakt het mooiste kunstwerk van stoepkrijt? Nodig alle buurkinderen uit om mee te doen met als afsluiter een buurt borrel met ranja en een prijzen voor alle deelnemers en de winnaar. Laat de buren de winnaar kiezen. Zorg dat er voldoende stoepkrijt is op die middag en liters ranja. Alle deelnemers beloon je met een ijsje en de winnaar? Die krijgt een extra grote pot stoepkrijt 🙂

7. Proefjes middag

Heb je nieuwsgierige kinderen thuis die alles willen ontdekken en de hele dag vragen: ” WAAROM …”. Organiseer een proefjes middag. Proefjes doen met kinderen is super leuk! Kijk op internet voor eenvoudige proefjes die je met kinderen kunt doen. Of koop een leuke proefjes doos. Ze zullen vol verbazing zijn!

8. De camping is geopend!

Deze zomervakantie tip is favoriet bij mijn kinderen. We gaan kamperen. En dan wel in de achtertuin. We hebben een klein tentje, echt nog eentje met stokken en al. Die gaan ze zelf opzetten. Luchtbedjes opblazen, slaapzakken en kussens erin en ze zijn klaar om te kamperen! Heb je geen tent? Vraag eens rond in de buurt. Er is vast nog wel iemand die een klein tentje op zolder heeft liggen die de kinderen mogen lenen. Hoe leuk is dat?!

9. Speelgoed opruimen en schoonmaken

Deze is mijn favoriet en doen we altijd aan het eind van de vakantie: we gaan een dagje speelgoed opruimen en schoonmaken. Laat de kinderen goed kijken naar al het speelgoed wat ze hebben. Spelen ze er nog mee? Dan maken we het even schoon. LEGO en Playmobil kan gewoon buiten in een grote emmer gewassen worden. Spelen ze niet meer met speelgoed? Breng het dan weg naar de speelgoedbank of maak je buurkinderen er blij mee. Zo kun je weer opgeruimd aan een nieuw schooljaar beginnen!

10. Modeshow Girls!

Hier doen de meiden het iedere zomervakantie wel een keer; een modeshow houden van zelf ontworpen kleding. Neem wat oude kleding (kijk in de kast bij jezelf of je partner), oude knopen en anders een vuilniszak. Deze oude kleding mogen ze helemaal verknippen. Met de hand naaien ze knopen op het shirt of het oude jurkje, een beetje glitterlijm en textielstiften doet ook wonderen. Aan het eind van de middag kan de modeshow beginnen. Muziekje aan en gaan!

Wat ga jij doen zomervakantie 2021?

Wat ga jij doen in de zomervakantie 2021 ? Heb jij nog meer leuke zomervakantie dagje uit tips die je wilt delen met ons? Laat het weten in een reactie hieronder.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kidsstock festival

Kidsstock, een echt festival voor de kids!

11 juni de tweede editie van Kidsstock plaatsvindt, hét kinder festival van Nederland. De Kralingse Plas in Rotterdam is het decor...
uitjes met kinderen

Leuke uitjes met kinderen in Brabant:

Wij gaan graag met de kindjes op pad en bezoeken vaak nieuwe plaatsen! Als de kindjes het naar hun zin...
bonte wever kinderhotel

Kids er op uit! – Bonte Wever in Assen

Een nachtje of een paar nachtjes lekker weg, wie houdt er niet van? Met kerst kozen wij er afgelopen jaar...