Waarom een loopfiets voor je peuter?

2 augustus 2017

Het is geweldig om te zien hoe sommige peuters met het grootste gemak fietsen op hun eerste fietsje. Zij hebben vast geoefend met een loopfiets. Loopfietsen zijn vandaag de dag heel populair en dat is niet zonder reden. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 1-3 jaar en hierop leren ze uitstekend en meestal razendsnel fietsen. Natuurlijk nog wel zonder trappers, maar dit is de perfecte manier om balans te leren houden.

Waarom een loopfiets?

Rond het tweede jaar zijn de meeste peuters klaar voor een loopfiets (sommige peuters natuurlijk eerder dan andere), terwijl een normale fiets echt nog te hoog gegrepen is. Loopfietsen kosten namelijk een stuk minder spierkracht en doordat de voeten dicht bij de grond zijn, geeft dat een veilig gevoel om te oefenen. Doordat je peuter zich sneller en over grotere afstand beweegt, krijgt zij een beter gevoel van snelheid en afstand. De combinatie van beide zorgt er ook voor dat het ruimtelijk inzicht wordt getraind.

Net als bij een echte fiets, zal je kindje op een loopfiets evenwicht moeten houden. In het begin kan dit best lastig zijn, maar het is goed voor de ontwikkeling van de grove motoriek. Na een paar keer oefenen zie je heel snel resultaat en voor je het weet fietsen ze razendsnel weg. Kinderen die oefenen met een loopfiets, hebben later op een echte fiets geen zijwieltjes nodig in tegenstelling tot kinderen die een driewieler gewend zijn. Zij zullen het fietsen veel sneller door hebben en met het grootste gemak wegfietsen op hun eerste echte fietsje.

Wishbone-bike-3-in-1, waarom een loopfiets, online loopfietsjes kopen

Wishbone Bike

De Wishbone Bike is dé leukste meegroei loopfiets op de markt. Hij kan als driewieler gebruikt worden voor kinderen vanaf 1 jaar. Hiervoor heb je wel de ’trike kit’ nodig met het derde wiel. Vanaf de leeftijd van 2 à 3 jaar kan de Wishbone Bike omgebouwd worden tot een stoere loopfiets  door heel simpel de achteras uit het frame te halen en de twee achterwielen te vervangen voor één wiel. Als ze ongeveer 4 jaar zijn, draai je het frame om en is de loopfiets hoger en nog steeds geschikt om ook als 6 jarige mee te spelen. De fiets heeft twee zwarte safety grips aan het stuur zodat hun handjes niet wegglijden. Pimp je fiets met de bijbehorende stickers voor een extra stoere loopfiets!

Bescherming tijdens fietsen

Tijdens het (leren) fietsen mag een fietshelm zeker niet ontbreken, want veiligheid gaat boven alles.  Maar een helm kan ook leuk zijn. Kinderen zetten geen helm op maar een gevaarlijke tijger of een schattige zebra. Laat hun verbeelding maar de vrije loop gaan. Daarna kunnen ze aan hun leuke en veilige reis beginnen. De helm kan achteraan makkelijk aangepast worden aan de grootte van het hoofd. Vier ventilatiegaten zorgen voor een toestroom van verse lucht.  Bestel meteen ook een mooie fietsbel zodat iedereen hoort dat je kleine peuter eraan komt!

 waarom een loopfiets, wishbonebike, eerste loopfiets, peuter fiets
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

supersuper fiets, meisjesdingen, meisjescadeau, leren fietsen, rode meisjesfiets

Supersuper fiets #challenge

Inmiddels bijna 2 weken geleden is er in Nederland met veel enthousiasme een nieuw kinderfietsmerk gelanceerd onder de tot de...
meisjesfiets 24 inch, blauwe meisjesfiets, kinderfiets meisje, alpina kinderfiets, alpina meisjesfiets

Blauw voor de echte fashionistas

Blauw. Vaak denkt men bij blauw aan een jongen. Waarom eigenlijk? Blauw is namelijk super leuk voor meisjes. Even niet...
wishbonebike

Dé leukste loopfiets

Alweer twee jaar geleden dat onze zoektocht begon naar een gepast cadeau voor onze middelste dochter. Veel dingen hadden we...