Sinterklaas is weer in het land!

28 november 2017

Wat zijn onze kinderen blij! Ze hebben hun schoentje al mogen zetten, er zijn al heel veel tekeningen gemaakt en veel liedjes gezongen. Toch heeft het mij ook wat tranen gekost… Rond oktober begon het te kriebelen. Normaal kijk ik erg uit naar de Sinterklaasintocht, maar dit jaar even niet. Ik had verwacht dat ik niet meer in de rolstoel hoefde te zitten, wellicht wel met rollator, maar helaas werd het me steeds duidelijker dat ik tijdens de intocht weer in de rolstoel zou zitten. De kou die op de spieren slaat, drukte, extra vermoeid zijn, extra pijn hebben, dagen erna napijn. Daar tegen over staan de blije gezichtjes dat het allemaal goed gekomen is en Sinterklaas gewoon met zijn pieten in Nederland is aangekomen! Twijfels gaan wekenlang in mijn hoofd. Wat moet ik doen, ga ik wel of niet mee?!

De dag voordat hij aankomt ga ik een taart maken, want Noortjes verjaardag is zondag en ik wil heel graag zelf de taart maken. Dus het weekend wordt erg druk. Taart maken – Sint intocht – verjaardag.

Vrijdagavond ben ik even flink in tranen geweest. De taart was gelukt, maar morgen is de intocht. Wat ga ik doen? Uiteindelijk beslis ik zaterdagochtend om thuis te blijven. Ik heb gisteren de hele dag aan de taart gewerkt (hoe vinden jullie hem?) en morgen is de verjaardag. Ik besluit om uit te rusten, om goed uitgerust bij de verjaardag te zijn.

Sinterklaasintocht

’s Morgens kleed ik Noortje en Noud aan, schmink ik Noortje en wens hen heel veel plezier. Noortje fietst nog even langs het raam, zwaait, maakt een hartje en fietst met papa en Noud naar de intocht. Papa stuurt nog wat foto’s terwijl ze daar zijn. Ze zien Noortjes beste vriendinnetje en kijken met z’n allen naar de intocht. Noud staat helaas niet met zwart Piet op de foto. Hij vond het allemaal een beetje spannend en is dicht bij papa gebleven 😉

Als ze thuis komen luister ik naar de verhalen, maak ik warme chocolademelk en heb ik een bakje kruidnootjes klaarstaan. Ik vertel dat Sinterklaas het erg druk heeft en naar nog meer plaatsen moet. We kruipen onder een dekentjes op de bank en kijken naar de Sinterklaasintocht op televisie. Heerlijk genieten, met een klein beetje dubbele gevoelens over deze dag…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Leuke tips! Hoe brengt Sint de cadeautjes bij jouw?

Hoe laat jij ieder jaar die pakjes toch weer aangeleverd komen? Ik vind het toch een hele klus om ieder...
466458648e1ce016d7cec88628eb6f85

De mooiste surprises voor meisjes.

Het is weer bijna knutsel tijd. Gelukkig is er meer dan genoeg inspiratie als het gaat om surprises voor meisjes....
nanana suprise backpack bedroom

Je Nanana surprise pop gaat overal mee naar toe..

Mama’s stop met zoeken, dit is hét cadeau voor je dochter. Is ze dol op poppen en schattige zachte accessoires?...