Sinterklaas Speelgoedboek op nummer 1 hier in huis

26 oktober 2018

Al sinds een dikke week is hier bij ons thuis het Sinterklaas speelgoedboek favoriet. Te pas en te onpas wordt er door heen gebladerd, wordt er geroepen wat er allemaal wel of niet leuk is en worden er pennen gezocht om initialen erbij te zetten. Dus nu vraag ik me af, gaan we dit werkelijk nog 1,5 maand doen?

 Speelgoedtip: Lekker kliederen met Crayola Washimals >>

Sinterklaas speelgoedboek volgekladderd en gekreukeld nog steeds geliefd

Allereerst verbaas ik me over wat er wordt aangevinkt in het Sinterklaas speelgoedboek. Ik denk aan een kauwgomballenautomaat… Why? Daarnaast staan er grote cirkels om de speelgoed hypes. Ook dat begrijp ik eigenlijk niet, met mijn nuchtere hoofd, maar aangezien wereldwijd de meiden helemaal wild worden van collectibles, wil ik daar nog wel in mee gaan. En dat deze mama een zeemeermin Barbie niet nodig vindt, als je er al 1 hebt is inmiddels wel duidelijk. Ook als deze Barbie net iets anders kan, is mijn antwoord vrij kort en duidelijk: Nee.

Succes gegarandeerd. Bekijk de speelgoedrage genaamd Poopsie Slime >>

Wat doen we met de verlanglijst?

Wat nu? Welk speelgoed koop je wel of niet? Ik blijf het maar lastig vinden. Ik word nu al gek van al het speelgoed dat overal rondslingert. En alleen maar educatief speelgoed is ook echt niet onze wens. Er wordt hier genoeg gespeeld, ook met onzinnige prullaria. Maar een overkill ligt echt op de loer. Hoe bepalen jullie wat je wel/niet koopt? En koop je alleen dingen die op de verlanglijst staan? Ik zag wel een paar leuke familiespellen in het Sinterklaas speelgoedboek, dus dat is wel leuk voor onder de kerstboom. Want een lege boom staat tenslotte net iets minder gezellig dan een boom met een paar cadeautjes eronder.

Meer meisjes speelgoed tips >>

Opgeruimd staat netjes

Om toch een beetje bewustwording te creëren gaan wij de komende weken flink opruimen. En met flink bedoel ik ook echt flink. De kinderen zijn al begonnen met speelgoed waar ze niet meer mee spelen in vuilniszakken te stoppen. Nu allebei de kinderen naar school gaan, is het een mooi moment om een heleboel speelgoed achter ons te laten. En gelukkig snappen ze dat ze voor sommige dingen toch echt te oud zijn geworden. Maar ook leren ze van ons dat speelgoed niet vanzelfsprekend is en dat er ook kinderen zijn die het slecht getroffen hebben. Zeker in een tijd waar spullen in rap tempo elkaar afwisselen, hoop ik dat onze kinderen beseffen wat ze hebben en dat ze dat waarderen. Ook al zijn ze nog zo klein, ze helpen mee en weten dat een ander helpen vanzelfsprekend is en erbij hoort. Of het nu geld inzamelen voor een goed doel is, of je speelgoed weggeven, ieder draagt bij op zijn/haar manier.

de gele flamingo, opruimmand, opruimen kinderkame

Leuke opruimdozen

Nu nog maar een keer door dat Sinterklaas speelgoedboek bladeren en een selectie maken. Daar gaan we weer…

Win een leuke knutselset >>

Leuke lifestyle hebbedingen voor meisjes >>

Alles voor een mooie meisjeskamer >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20240118_165436

Review – VTech Kidilove Magisch Hart

Wow! Wij kregen weer zo iets geweldigs van VTech voor de meisjes. Het VTech Kidilove Magisch Hart. Een speelgoedje wat...
LEGO43086

Waarom de LEGO Titanic niet in je collectie mag ontbreken

LEGO heeft zich altijd onderscheiden als een tijdloos en universeel geliefd speelgoed. Met sets als de LEGO Titanic, spreekt het...
baby born sister

Review – Baby Born Sister

Een schot in de roos kan ik dit wel noemen, wij mochten deze onwijs toffe pop van Baby Born ontvangen...