Brief aan alle ouders

21 april 2020

Lieve hardwerkende papa’s en mama’s die opeens ook thuisonderwijs moeten geven.

Deze brief is voor jullie.

Lieve ouders en verzorgers,

Lieve ouders en/of verzorgers van kinderen die thuis les krijgen. Wat leven wij in een rare en moeilijk tijd.

Een tijd die in de geschiedenisboeken geschreven zal gaan worden, wereldwijd, niet alleen hier in Nederland.

Een tijd waarin wij als ouders (ik spreek even over ouders, maar dit mag ook gelezen worden als verzorgers) thuis moeten werken en tegelijkertijd ook onze kinderen les moeten geven.

Wij moeten zelf werken, veelal achter een laptop, vergaderen middels de telefoon, beeldbellen of via een app achter de computer. De kinderen werken achter een computer of i-pad. En daar is soms al een struikelblok. Schroom niet om aan te geven dat er te weinig middelen zijn om allemaal aan het werk te kunnen blijven. Scholen en/of gemeentes kunnen hierbij hulp bieden.

Wat willen we veel

We willen veel en we willen alles gedaan krijgen. En dan ook nog eens het liefst alles in één keer en alles op dezelfde dag af. Lesgeven, goede positieve aandacht geven, pauzes tussendoor, zelf werken, het huishouden, de hond uitlaten, eten koken, nog even hier en daar wat poetsen en ga zo maar door.

Uitgeput

Aan het eind van de dag of misschien aan het eind van de week zijn wij uitgeput.

En ja, veel ouders (ik tenminste wel) vergeten soms wat dan belangrijk is in ons leven. En dan voelen we ons weer schuldig dat we niet hetgeen gedaan hebben wat die dag eigenlijk het belangrijkste was. We voelen ons schuldig omdat we misschien wel te snel boos worden, te snel geïrriteerd zijn, te snel… vul zelf maar in wat het beste bij je past.

Doen wat kan

En eigenlijk doen we alles wat we kunnen. En daar mogen we trots op zijn!

Lieve ouders, neem de tijd voor de belangrijkste dingen in deze periode. Kijk naar onze kinderen, die ondanks deze rare situatie kei hard proberen te werken. Onze wondertjes. Die kijken naar ons. Hoe wij thuis werken. Hoe wij omgaan met deze hele situatie. Wij zijn het voorbeeld voor hen.

En ik weet zeker dat wij allemaal moeten proberen te genieten van deze wondertjes, hen het beste moeten geven wat we nu kunnen. En wellicht moeten we sommige dingen een beetje los laten, om samen wat meer tot rust te komen.

Samen sterk

Stay safe papa’s en mama’s . We komen er wel! Samen zijn we sterk! En wees vooral trots op wat je tot nu toe bereikt hebt. Zie de kleine, mooie dingen.

Doe jij al mee? KEI TOF >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

Ik ben een loedermoeder in opleiding

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op...
emoties, emoties tonen in bijzijn kinderen, verdriet tonen in bijzijn van kinderen

Echte papa’s en mama’s huilen niet!

Verdriet, ook wij ouders hebben dit weleens maar dat uiten bij de kids vinden we meestal een no-go. Voor ons...
Thuisonderwijs, thuis les van de juf, thuisscholing

Lockdown thuisonderwijs week 3 – zo gaat het bij ons thuis

De meeste ouders en kinderen zijn inmiddels weer zo’n beetje gewend aan het thuisonderwijs en de thuiswerk situatie. Er is weer sprake...