Rondreizen met kids door Amerika

2 augustus 2019

Rondreizen met kinderen, waar kun je dat beter doen dan in Amerika? Het land van de ‘onbegrensde’ mogelijkheden, zeker met kinderen van alle leeftijden. Als je erover nadenkt om met je kinderen een grote rondreis te maken, dan kun je dat het beste doen met een camper. Het land is groot en alles is ingesteld op reizen met campers. Het voordeel van een camper is bovendien dat je al je spullen bij de hand hebt en op die manier een eigen plekje kan creëren voor je kinderen. Je kunt de camper bijna overal zonder problemen parkeren bij supermarkten, restaurants e.d.. En op die manier is zoveel meer mogelijk om te zien.

Onze mooiste rondreis leidde ons langs de westkust van Amerika. Ondanks dat je aan één kant van Amerika verblijft zijn het landschap en de mogelijkheden divers.

Bekijk meer leuke uittips voor kinderen >>

Op zoek naar leuke vakantie adresjes? Kijk hier >>

Rondreizen met kinderen in Amerika

We begonnen onze rondreis in Los Angeles, een stad die gekenmerkt wordt door zijn filmindustrie en de historie ervan. Op verschillende sites keken we of er op dat moment film premières waren. En tot ons grote geluk konden we zo langs de rode loper gaan staan van de film Shrek the 3rd! We zagen alle grote sterren voorbijkomen en voor kinderen is alleen Shrek in het ‘echt’ al geweldig.

Natuurlijk mocht een ritje langs het Hollywood Sign, de Walk of Fame en Bevery Hills niet ontbreken. En als afwisseling van de grote stad was het strand van Venice en de pier van Santa Monica heerlijk relaxed.

Daarna doken we de gekte van Las Vegas in, met alle lichtjes en bijzondere hotels kijken kinderen hun ogen uit. Onze rondreis ging verder via de meest mooie natuurparken. En ja: dan is de Grand Canyon voor ‘hoe jong dan ook’ adembenemend en overweldigend!

We overnachten ook op natuurcampings in het bos, waar je heerlijk ’s avonds op een rooster en kampvuur je maaltijd klaarmaakte.

Het Sequoia Tree Park stond hoog op op ons lijstje. De grootste bomen ter wereld maken dat je je nog kleiner en nietig voelt. De natuur is adembenemend en het is iets wat eigenlijk niet mag ontbreken op je lijstje als je een rondreis maakt langs de westkust van de USA.

San Diego ademt weer een hele andere sfeer uit, een prachtige stad met een ruige kustlijn.

San Fransisco was onze laatste grote stad. Met een kabeltram door de stad zie en merk je het hoogteverschil nog beter. De indrukwekkende Golden Gate Bridge torent (als je geluk hebt en hij ligt niet in de mist) boven de stad uit. De pier met zijn vele zeeleeuwen en natuurlijk de geschiedenis van het eiland Alcatraz maken deze stad heel divers.

Hoe lang rondreizen?

Als je gaat rondreizen met kinderen maakt en wil je wilt veel bekijken, trek daar dan maar gerust vier weken voor uit. Het land is zo groot en je rijdt vele kilometers, maar met de diversiteit van landschap en mensen verveel je je geen moment.

Amerika houdt van kinderen, niets is te gek voor ze, je voelt je welkom en zult merken dat veel is ingericht op kinderen. Eigenlijk weerhoudt je bijna niets van mooie rondreizen met kinderen, wij zijn alweer aan het sparen 😉

Lees ook: “Amerika: het beloofde land?” >>
Lees ook: Met vier kids op vakantie: geen stress >>

rondreizen met kinderen

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

vakantie-verzekering

Wat als je vakantie in het geding komt?

Als je een vakantie plant, ga je er vanuit dat je ook daadwerkelijk op vakantie zult gaan. Toch gebeurt het...
image

3 reizen die je met je bestie wilt maken! 

Een girlstrip is áltijd een goed idee, of het nu een dagje shoppen is of een maand rondtrekken in een...
Disneyland Parijs

Een magisch uitje naar Disneyland Parijs

Carnaval stond weer voor de deur en net als andere jaren kozen wij er voor om ook dit jaar er...