Een maxi jurk bij je dochter, leuk of niet?

22 april 2020

Soms zie ik ze wel eens voorbij komen, lange jurken – maxi-jurken- voor meisjes. Ik heb daar altijd gemengde gevoelens bij. Aan de ene kant vind ik het ontzettend cute bij kleintjes, aan de andere kant vraag ik me af hoe praktisch zoiets nou is. Ik heb er dan ook nog nooit eentje voor mijn meiden gekocht.

Bekijk ook deze leuke meisjesjurkjes >>

Maxi jurk voor meisjes

Tot ik deze maxi dress of maxi jurk van Nono tegenkwam (net hoe je het noemen wilt). Die print en het model maakten dat ik verliefd werd. Toch twijfelde ik nog steeds. Na verschillende aanfoto’s van mede-shopverslaafde mama’s en hun dochters te hebben gezien dacht ik: nu niet meer twijfelen! En heb ik hem gekocht. Voor Amber, mijn oudste dochter, die net 5 is geworden.

maxidress-meisjes-lange-jurk-meisje-zomerjurk-meisjesjurken

De jurk is zo leuk!

Outfit inspiratie voor deze zomer. Get the look! >>

Echte liefde

De jurk kwam binnen en zowel Amber als ik waren zó enthousiast. Toen Amber hem aantrok werd dit enthousiasme pure liefde. Wat staat het haar mooi! En wat is ze er gelukkig mee. Het voelt als een echte prinsessenjurk en je ziet aan haar gezichtje hoe tof ze hem vindt.

meisjesmode, meisjesmerkkleding, meisjesmodeblog, meisjesmama, meisjesmoeder, girlslabel, kindermode review

Is een maxi dress praktisch?

Is zo’n maxi dress nou praktisch? Nee, niet echt. Maar is dat echt erg? Je kan je momenten kiezen om hem aan te doen toch? Ik heb trouwens wel voor een 110 gekozen, waar Amber normaal de meeste kleding in 116 draagt. Ik wilde niet dat de jurk tot aan de grond zou komen zodat ze er over kan struikelen, op deze manier zit hij perfect.

En als ze naar de wc moeten dan? Hoor ik je vragen 😉. Nou, dan pak je alle stof, stopt die van de bovenkant in het topje en ze kunnen zo gaan, geen centje pijn.
Ga ik haar in deze jurk naar school sturen (als ze ooit weer mogen gaan)? Nou misschien wel. Niet als ze daarna ook nog naar de BSO gaat, maar gewoon een dagje school, ik denk het wel.

Dus: een maxi-jurk bij je dochter, leuk of niet? Ja! Super leuk zelf! Praktisch? Niet bepaald, maar ook weer niet zo onpraktisch dat het niet kan. Ik ga dus zeker vaker een maxi-jurk aanschaffen, al is het alleen maar om dat stralende gezichtje te zien 😊.

meisjesmode, meisjesmerkkleding, meisjesmodeblog, meisjesmama, meisjesmoeder, girlslabel, kindermode review
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...