GoldieBlox, creatief technisch speelgoed speciaal voor meisjes (NIEUW)

2 november 2017

Meisjes zijn nog zelden te vinden op een technische opleiding, en dat is ook terug te zien in de technische beroepen. Volgens experts komt dat omdat er een gebrek is aan vrouwelijke rolmodellen, lazen we een tijd geleden in een nieuwsbericht. Dat gevoel had ook de Amerikaanse ingenieur Debbie Sterling toen zij zich realiseerde hoe weinig vrouwelijke collega’s ze heeft. Dus ze besloot dat ze technisch speelgoed voor meisjes wilde maken. Say hello to GoldieBlox!

GoldieBlox, meisjespeelgoed, technisch speelgoed

GoldieBlox is creatief technisch speelgoed speciaal voor meisjes. Het kleurrijke speelgoed is gericht op meisjes tussen 4 en 10 jaar en bestaat uit twee delen: een boekenserie met een bouwset waarin hoofdpersonage Goldie samen met haar vrienden uitdagingen aangaat en een bouwset waarin de kinderen Goldie’s uitdagingen nabouwen, samen technische problemen oplossen en leuke bouwsels bedenken. Goldie is een stoer, creatief meisje dat niet bang is om te falen. Ze woont met haar vrienden in Bloxtown. Ze zijn gek op alles dat met bouwen te maken heeft en allemaal hebben ze hun eigen technisch talent. In Amerika is het één van de snelst groeiende speelgoedmerken, en nu is Nederland aan de beurt!

Het juiste constructie speelgoed voor meisjes

Constructiespeelgoed is vooral voor jongens gemaakt. Het spreekt de meeste meisjes niet aan en daardoor komen zij nauwelijks in aanraking met constructiespeelgoed. Doordat meisjes geen ervaring opdoen met technisch speelgoed, ontstaat gaandeweg de overtuiging dat ze niet geschikt zijn voor techniek. Dat kan zelfs zo ver gaan dat meisjes (onderdruk van hun omgeving) constructiespeelgoed gaan mijden.

Het concept van GoldieBlox spreekt meisjes juist aan doordat een technisch probleem in een leuk verhaal zit verpakt dat meisjes aanspreekt. Goldie en haar vriendinnen lopen tegen een technisch problemen aan dat opgelost moeten worden. Door haar positieve instelling en technische creativiteit weet Goldie in het verhaal een oplossing te bedenken. Meisjes kunnen zich identificeren met Goldie en ervaren haar als rolmodel. Al lezende kunnen meisjes de oplossing van Goldie nabouwen en doen ze positieve ervaringen op met techniek en constructie.

Bijkomend voordeel is dat technisch speelgoed het probleemoplossend vermogen vergroot. De bouwpakketten en bijbehorende verhalen helpen de meisjes op weg maar daarna is het aan hun eigen creativiteit. De onderdelen zijn van diverse materialen gemaakt en mooi vormgegeven, met mooie kleuren en zijn van goede kwaliteit.

Meisjes moeten vooral prinsesje blijven spelen, maar ze moeten geïnspireerd worden om zelf hun kastelen te bouwen.

GoldieBlox is nu verkrijgbaar bij:

Bol.com | Intertoys


GoldieBlox, meisjespeelgoed, technisch speelgoed

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

HOUTEN POPPENHUIZEN, POPPENHUIZEN, POPPENHUIS

De mooiste poppenhuizen en bijbehorend speelgoed

Mijn dochter beleeft iedere dag nieuwe avonturen met haar poppen in het grote poppenhuis. We wensen alle meisjes ook een prachtig huis...
image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240118_165436

Review – VTech Kidilove Magisch Hart

Wow! Wij kregen weer zo iets geweldigs van VTech voor de meisjes. Het VTech Kidilove Magisch Hart. Een speelgoedje wat...