´Het geheim tussen onze benen´

11 januari 2018

Punanie, lotus, grot, muis, muts of vagientje. Plasser, poes, snee, gaatje of voorbibs. Er zijn echt talloze namen die we onze vagina geven. Het is eigenlijk ook best lastig, waar mannen overduidelijk een piemel en een paar ballen hebben hangen, zitten onze ‘geheimen’ goed verscholen tussen onze benen. geslachtsdeel meisjes

Lees ook: eitjes en kikkervisjes >>

Als kind wist ik niet dat ik maar liefst drie gaatjes had. Ik bleef hangen op twee, mijn poepgat en mijn plasser. En zo noemden wij dat thuis ook. Dat er tussen die twee ook nog een opening aanwezig was, daar kwam ik later pas achter. Tot die tijd was ik er heilig van overtuigt dat kinderen gewoon uit de plasser kwamen.

En nu is mijn dochter 3 jaar. En ik wil haar eigenlijk wel vertellen dat ze drie gaatjes heeft. Maar ze vraagt er nog niet naar. Tot nu hield ik het ook op twee namen. Namen die mijn moeder al gebruikte. En mijn oma ook. Poepgat en plasser. En broer Sverre heeft een piemel. Lekker makkelijk en voor nu duidelijk zat.

Schaamrood: geslachtsdeel meisjes

Maar als je 3 jaar bent, is dat reuze interessant. En zo gebeurt het dat Veerle vol trots staat te vertellen tegen de caissière in de supermarkt dat meisjes plassers hebben en jongens piemels. Mam staat er met een rood hoofd naast. Als ze daarna ook nog over papa’s piemel begint, weet ik niet hoe snel ik de winkel uit moet komen, Veerle al mokkend met me meetrekkend.

Met haar vriendinnetje hadden ze het samen over plassers. Vriendin zei al giechelend dat zij geen plasser heeft, maar een poes. Toen ik de volgende ochtend onder de douche stond, kwam Veerle even kijken en merkte ze op dat meisjes plassers hebben en mama’s poezen. Toen ik vroeg waarom het bij mij dan een poes heet, zei ze doodleuk dat ik er haartjes op heb zitten. Kinderlogica.

Ik denk dat ik het middelste gaatje nog even niet ter sprake breng om nog meer gênante momenten te voorkomen. Mijn moeder was zo gek nog niet.

Hoe noem jij jouw geslachtsdeel meisjes? 

TIP: dit boek is ook een handige leidraad!

 

LEES OOK: 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...