DIY Meisjestasjes Pimpen

15 juli 2014

Mijn kleine dame is 5 jaar geworden. Jeetje wat gaat de tijd snel! Knipper met je ogen en voor je het weet zitten ze achter op een brommer bij een kerel waarvan je niet eens weet wat zijn vader doet…enfin. Naar dit kinderfeestje heb ik lang uitgekeken…na jaren thema’s verzinnen voor stoere knullen was het eindelijk tijd los te gaan op een echt meisjes feestje : meisjestasjes pimpen.

Creatief meisjesfeest

Vriendinnen van me met meisjes hebben me gewaarschuwd…”Jij denkt dat een boysparty pittig is? Wacht maar af! Een stuk of 7 meiden rond de tafel, dat is pas lachen!” Gelukkig bleef het vooral bij giebelen en geiten tijdens de taart, een rustmomentje bij het strikjes en knopen uitzoeken (want een 5 jarige kan nog niet met naald en draad omgaan bleek;)) Ik naaide snel alles wat door ze was uitgekozen op de tasjes terwijl de dames boven met het nieuw verkregen speelgoed speelden. We maakten het af met een rondje stoelendans met popcorn en daarna vrolijk met een nieuw tasje naar huis. Een heerlijk kleine dames partijtje!

Tip: vier zo’n 1e feestje gewoon op een lange dag (na school van 15 tot 17u) en niet op een woensdag of vrijdagmiddag. Max 2 uur is lang genoeg voor meisjes van 5 en kort genoeg dat ze nog niet in elkaars haren vliegen;)

Creatief als ik ben wilde ik iets met ze gaan maken, iets waar ze trots mee naar school konden gaan. Meteen een oplossing voor die standaard zakken snoep mee naar huis. Zelf heb ik de tasjes gemaakt (DIY zit hierbij) waarbij ze uit 2 designs konden kiezen (tasjes zijn reversible). Altijd fijn om keus te geven en niet het risico te lopen dat ze liever het tasje van hun buurvrouw willen. Je kan ze ook allemaal hetzelfde tasje geven, maar ik had niet genoeg stof voor 7 dezelfde dus maakte ik ze verschillend. Zo had elke dame ook echt haar eigen tasje.

Band en Lint, meisjestasjes pimpen, kinderfeestje, meisjesfeestje

Materialen

Zorg bij het feestje voor genoeg bandjes, lintjes, fournituren en knopen (via www.bandenlint.nl)  en uitgeknipte bloemen/hartjes van reststof of vilt. Die kun je er zelf op naaien of ze laten plakken met textiellijm of zelfs een nietmachine.

Bijgaand de stap voor stap uitleg hoe je het tasje heel simpel en snel zelf maakt.

DIY Meisjestasjes pimpen

  1. Knip het model (zoals de rood geruite stof )op foto 4x uit stof (2 verschillende stoffen)
  2. Naai de onderkant van de tasjes dicht waarbij je bij een tasje een gat aan de onderkant open laat.
  3. Leg de ene tas in de andere tas met de printen (goede kanten) tegen elkaar aan (stikstels zitten nu aan de buitenkant)
  4. Naai de hengsels van beide tassen tegen elkaar maar naai ze niet dicht aan de bovenkant
  5. Haal nu de tasjes binnenstebuiten door het gat aan een van de onderkanten van de tasjes die je open hebt gelaten
  6. Duw nu een vd tasje terug in de andere en naai de hengsels mooi aan elkaar. Dit doe je door een hengsel in het andere te duwen en het andere hengsel iets om te vouwen naar binnen.
  7. Als je het hengel hebt dichtgenaaid naai je direct de randen van de tas (alleen de bovenkant) mooi over zodat het mooi tegen elkaar aan blijft zitten. Je kan dit van te voren tegen elkaar aan strijken zodat het makkelijker naait.
  8. Maak nu een plooi in het midden van de bovenkant van de tas (tussen de hengsels) zo hangt de tas niet open maar blijft ie mooi gesloten om de schouder hangen.
  9. Zorg voor genoeg fournituren zodat de meisjes hun eigen tasje kunnen versieren en pimpen. Bij meisjes van 5 tot 6 jaar moet je dit goed begeleiden omdat ze zelf nog niet zo handig zijn met naald en draad. Meisjes vanaf 7 tot 10 moeten dit zelfstandig kunnen doen.
  10. Veel plezier!

Meer meisjesfeestjes tips >>

Meisjestassen pimpen, meisjesfeest, tips voor kinderfeest

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

101 perfecte meisjes kinderfeestje organiseren

Je dochter is jarig, dus dat moet zeker gevierd worden! Dit doe je natuurlijk met een bijpassend kinderfeestje. Het perfecte...
feestkleding meisjes, Party time girls

PARTY TIME GIRLS

HO HO HO! De meest gezellige tijd van het jaar is aangebroken, de winter! De geur van verse dennenbomen, gezellige...
Corona proof kinderfeestjes

Let’s party! Corona proof kinderfeestjes

Wat een gedoe al die Corona regels en de lockdown. En nu is mijn dochter binnenkort ook nog jarig. Hoe...