Verborgen juweeltjes van Zwolle: ontdek de bruisende stad

24 juli 2023

Als je dit artikel hebt aangeklikt, staat er misschien wel een dagje Zwolle op de planning. Op het moment dat je de hoofdstad van Overijssel een bezoekje gaat brengen, zijn er een aantal hotspots die je eigenlijk niet mag overslaan. De stad is relatief klein, dat betekent dat je het meeste van de stad wel binnen een dag kunt zien. In dit artikel gaan we je een paar tips geven, zodat jij het optimale uit jouw bezoek naar Zwolle halen.

De peperbus toren

De Peperbus toren, ook wel de Onze Lieve Vrouwentoren, is dé stadstoren van Zwolle. Wanneer je in het centrum van Zwolle bent, kun je de toren eigenlijk ook niet missen. Je kunt de iconische Zwolse toren bezoeken en beklimmen. De Peperbus is van maandag tot zondag te beklimmen voor slechts € 3,50 per persoon. Eenmaal aan de top van de Peperbus, krijg je de kans om te genieten van het prachtige uitzicht dat Zwolle te bieden heeft.

Waanders in de Broeren

Wanneer je Zwolle gaat bezoeken, kun je Waanders in de Boeren echt niet overslaan. Ook als je niet gek bent op lezen, is een bezoek aan deze boekenwinkel zeker de moeite waard. Dat is, omdat het veel meer is dan alleen een boekenwinkel. Door het prachtige pand, is het echt een ervaring. De oude kerk – die is omgetoverd tot boekenwinkel – is voorzien van ontzettend hoge plafonds, mooie geveltjes en prachtige versieringen. De winkel is ingedeeld in verschillende ‘werelden’. Dit zijn de verschillende categorieën die de winkel te bieden heeft. Er zijn ook regelmatig exposities in de winkel. Daarnaast kun je je heerlijk terugtrekken met een kopje koffie op hun gezellige binnen- of buitenterras.

Shoppen en uitgaan in Zwolle

Zwolle leent zich ook goed voor een dagje shoppen of een nacht uitgaan. De winkelstraat is voorzien van verschillende grote winkelketens. Denk bijvoorbeeld aan de H&M, Zara of Nelson. Als je op zoek bent naar unieke items, kun je ook één van de gezellige boetiekjes bezoeken. Je kunt na een dagje shoppen het nachtleven van Zwolle opzoeken. Probeer bijvoorbeeld een speciaal shotje van shotbar Shotto of dans op Nederlandse klassiekers in Bloopers. Als je liever thuis slaapt, kun je altijd een taxi Zwolle bellen. Zo weet je zeker dat je veilig thuiskomt. Heb je een hotel geboekt die niet dicht bij de binnenstad zit? Ook dan kan een taxi goed van pas komen. Ontdek de mogelijkheden die https://taxi-zwolle.nl/ te bieden heeft.

Weet jij al welke hotspots jij sowieso gaat bezoeken wanneer je naar Zwolle gaat?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

No data was found